SKANDAL - GALTIJE OPTUŽEN ZA RASIZAM: "Ne može da bude tolko crnaca i muslimana u timu"

Trener PSŽ Kristof Galtije optužen je za rasizam! Teške optužbe na račun stratega pariskih “svetaca” izrekao je njegov bivši pretpostavljeni, sportski direktor Nice Žilijen Furnije, u internoj klupskoj prepisci prošlog juna, koju su sada otkrili francuski novinari.

СКАНДАЛ - ГАЛТИЈЕ ОПТУЖЕН ЗА РАСИЗАМ: Не може да буде толко црнаца и муслимана у тиму

FOTO: Tanjug/AP

Galtije je, navodno, Furnijeu između ostalog rekao prilikom sastavljanja tima za sezonu 2021/2022 da treba da “vodi računa o realnosti u gradu i da ne može da bude toliko crnaca i muslimana u timu”.


Furnije je demantovao da je on taj koji je pustio sadržaj mejla u javnost, dok je Galtije oštro demantovao ove navode i angažovao advokata radi sudskog gonjenja.


PSŽ, čiji je trener Galtije u međuvremenu postao, povodom ovih optužbi za rasizam odmah je pokrenuo internu istragu. Ukoliko se navodi ispostave tačnim, Galtije više neće moći da ostane trener pariskih "svetaca".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu