NAVIJAČI ROME NE PUTUJU U ROTERDAM: Uefa ozvaničila odluku - klub kažnjen zbog napada na Dejana Stankovića

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

05. 04. 2023. u 14:44

HOLANDSKI klub Fejenord je i formalizovao odluku UEFA da zabrani gostovanje navijačima „đalorosi“ tokom prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope zakazane za 13. april na stadionu De Kujp.

НАВИЈАЧИ РОМЕ НЕ ПУТУЈУ У РОТЕРДАМ: Уефа озваничила одлуку - клуб кажњен због напада на Дејана Станковића

FOTO: AP/Tanjug

Roma će zbog rasističkih horskih skandiranja protiv Dejana Stankovića, trenera Sampdorije, a bivšeg igrača Lacija („ti si ciganin“), platiti kaznu od 8.000 evra.

U saopštenju o zabrani odlaska navijača Rome koje je potvrdio holandski klub a u povodu odluke italijanskih vlasti, samo koji sat kasnije potvrdila Uefa, stoji i to da „zbog loših odnosa navijača dva Kluba“, a u kojem se precizira da će holandski navijači takođe biti onemogućeni da odu na Olimpik u Rimu gde će se igrati revanš utakmica 20 aprila.

 U obrazloženju stoji i podsećanje da su 2015. navijači Fejenorda vandalizovali centar Rima oštetivši Berninijevu fontanu Barkača, ispod Španskog trga, simbol fontana Rima.

I za Lacio je bila usledila odluka stop na severnoj tribini za jedno kolo, ali je potom kazna suspendovana zbog saradnje sa Klubom (u povodu derbija Lacio – Roma 19. marta) i sa identifikacijom odgovornih koji su tokom utakmice skandirali antisemitske poruke protiv pristalica Rome, ali prvi takav slučaj ako usledi kazna će se automatski primeniti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)