PIKSI: "Uplašio sam se kada sam video Savićevića!" Selektor "orlova" održao urnebesnu konferenciju pred duel Crna Gora - Srbija

Novosti online

26. 03. 2023. u 17:48

SELEKTOR Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju uoči meča Crna gora - Srbija.

ПИКСИ: Уплашио сам се када сам видео Савићевића! Селектор орлова одржао урнебесну конференцију пред дуел Црна Гора - Србија

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Za početak, Piksi je govorio malo o boravku u Crnoj Gori i kao i obično nasmejao je prisutne novinare.

- Sada sam ovde prvi put ovoj ulozi i osećam se lepo, ali to ništa ne menja. Imam mnogo prijatelja, poznatih ljudi, lepo je vreme, tako da je ugođaj predivan. Čuo sam se sa Dejom, pre nekoliko dana... Čuli smo se i danas, ali ništa posebno. Pričali smo o svemu, fudbalu i drugim stvarima, da je stara "Crna Gora" promenila ime u Hilton, da se meni više sviđa prvo ime sa čim se i on složio - počeo je priču Stojković i dodao:

- Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević - uz osmeh je nasmejao sve prisutne Piksi.

Utakmica u ponedeljak ne donosi nikakve nepoznanice.

- Među nam ne postoje tajne. Vrlo dobro znamo čime oni raspolažu, pratili smo naravno duel sa Bugarskom, gde je Crna Gora došla do važne pobede. Očekujem sutra dobru atmosferu i pun stadion. Verujem u moje momke! Verujem da mogu da iznesu ovaj meč i očekujem sve najbolje - napominje Stojković.

Selektor Orlova potvrdio je da ne može da računa na Filipa Kostića uz dodatak da je to "loša vest za nas".

- Radi se o upali ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Povrede su sastavni deo i nema ničeg goreg za trenera. Međutim, to je deo fudbala i moramo da pronađemo način da to prevaziđemo. Očekujem od igrača odgovrnost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema, jer je ova grupa već dve godine zajedno. Oni sve poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo, tako da ne sme da bude problema u taktičkom delu igre - dodao je selektor Srbije.

Stojković je istakao da očekuje sjajnu atmosferu na meču sa Crnom Gorom, koji će biti odigran sutra od 20.45 sati u Podgorici.

- Ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret - rekao je Stojković.

On nije želeo da otkrije u kom sastavu će sutra Srbija igrati.

- Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zabravoti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu - naglasio je Stojković.

Novinari su izneli podatak da Srbija u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dve pobede na startu takmičenja.

 - Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu - dodao je Stojković.

Stojković je naglasio da su srpski igrači svesni odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice.

- To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dve godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobeđujemo. Sa te strane se ništa neće menjati u odnosu na protivnika - istakao je selektor Srbije.

Kako je izgledao doček srpskih fudbalera u Crnoj Gori možete videti klikom OVDE.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL DRMA HOLANDIJU: Velikan izbačen iz prve lige