DODELJENO PRIZNANJE NA "DANIMA FUDBALA": Ivan Ćurković dobitnik nagrade „Mihajlo Andrejević – Andrejka”

Novosti online

25. 03. 2023. u 13:27

POČASNI predsednik FK Partizan – Ivan Ćurković, dobitnik je novoustanovljene nagrade „Mihajlo Andrejević – Andrejka”, koja je ove godine dodeljena na 12. tradicionalnoj manifestaciji „Dani fudbala”, Republike Srpske.

ДОДЕЉЕНО ПРИЗНАЊЕ НА ДАНИМА ФУДБАЛА: Иван Ћурковић добитник награде  „Михајло Андрејевић – Андрејка”

FOTO: FK Partizan

Ćurković je svoju golmansku karijeru počeo u mostarskom Veležu, sa Partizanom je bio šampion Jugoslavije i učestvovao je u finalu Kupa evropskih šampiona! Sa Sent Etjenom je bio šampion Francuske četiri puta i tri puta osvajač kupa te zemlje, kao i finalista KEŠ-a 1976. godine. Takođe, za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica!

- Ovo je veliko priznanje. Dr Mihajlo Andrejević – Andrejka bio je veliki čovek. Bio je neko sa najdužim stažom u FIFA. On je našu veliku zemlju predstavljao na najlepši način i neko kome se nije imalo šta zameriti, bio je diplomata. Ostavio je dubok trag i veliki utisak. Jako sam ponosan da je jedno od priznanja ponelo njegovo ime. U Banjaluci su ga se ljudi setili, ta sećanja su jako važna i ja sam im vrlo zahvalan zbog toga. Oduševljen sam ovim priznanjem, mnogo mi je drago, rekao je Ćurković.

Ćurkoviću je nagradu „Mihajlo Andrejević – Andrejka” uručio glumac Vojin Ćetković, dok su prestižna priznanja na manifestaciji „Dani fudbala” do sada dobili i Mladen Krstajić, Dejan Stanković i Nenad Bjeković.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)