NESTVARNE SCENE IZ UKRAJINE: Fudbaleri beže sa terena dok se čuju sirene! Svet nikada neće moći da razume ovakvu reakciju (VIDEO)

Novosti online

18. 03. 2023. u 19:00

SVAKODNEVNI strah za sopstveni život deo je svakodnevice ukrajinskog naroda, a izuzete nisu ni basnoslovno plaćene zvezde fudbalske igre u ovoj ratom zahvaćenoj zemlji.

НЕСТВАРНЕ СЦЕНЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Фудбалери беже са терена док се чују сирене! Свет никада неће моћи да разуме овакву реакцију (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Rat u Ukrajini počeo je 24. februara prošle godine nakon ruske invazije i još uvek traje, a fudbaleri iz kola u kolo strahuju za sopstvene živote dok rade ono što najviše vole.

U subotu se na meču Vorskle i Metalista iz Harkova u Poltavi desilo nešto što bi u svakom realističnom predviđanju događaja trebalo da dovede do ogromne panike svuda na kugli zemaljskoj, međutim ne i u Ukrajini.

Naime, privremeno je duel između ove dve ekipe prekinut i to nakon što su se oglasile sirene koje su upozorile na mogućnost vazdušnih napada.

Grad se nalazi nešto više od 100 kilometara od Harkova, koji se smatra jednim od najvećih ratnih žarišta u Ukrajini.

Obe ekipe odmah su napustile teren i uz zvuk sirene povukle se unutar stadiona, a svaka na svoj način reakcija fudbalera bila je naprosto nestvarna, iracionalna, nepojmljiva svakome ko kroz rat nije prošao.

Među njima nije bilo ni trunke panike ili straha, potpuno su mirno napustili travnatu površinu, što jasno pokazuje koliko su se navikli na ovakva dešavanja.

Oni jednostavno više ni ne osećaju strah, čekaju da sve prođe, iako je jasno uvek prisutna bojaznost da bi mogli da se dogode krvavi napadi koji se mesecima događaju širom zemlje.

Prizore koji su većini nas potpuno neshvatljivi pogledajte u priloženom video-snimku.

Bila je ovo prva utakmica nakon dugo vremena koju su fudbaleri Vorskle odigrali na svom stadionu u Poltavi, a susret je završen bez golova.

Nakon 18. kola u ovoj sezoni prvenstva Ukrajine vodeće su ekipe Dnjepra i Šahtjora sa po 39 bodova, dok Zorja ima 37, a četvrti Dinamo Kijev 33 boda.

Današnji rivali, Metalist i Vorskla, zauzimaju 8. odnosno 9. mesto sa 21. i 20. bodova.

TABELA UKRAJINSKOG ŠAMPIONATA

BONUS VIDEO:  16 GODINA BRAKA I TROJE DECE: Ona je žena Nemanje Vidića – odrekla se fudbalerove imovine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna