NIKOLA JOKIĆ JE MVP, EMBID "UMIRE" U ČETVRTOJ ČETVRTINI: Kontroverzna NBA zvezda na surov način opisala trku za najkorisnijeg igrača sezone

Novosti online

18. 03. 2023. u 16:01

BIVŠI NBA košarkaš, čuveni Gilbert Arinas govorio je o trci za MVP titulu u NBA ligi. Legendarni bek koji je briljirao u dresu Vašington vizardsa stanovišta je da je Nikola Jokić apsolutno zaslužio da i treći put ponese ovo priznanje.

НИКОЛА ЈОКИЋ ЈЕ МВП, ЕМБИД УМИРЕ У ЧЕТВРТОЈ ЧЕТВРТИНИ: Контроверзна НБА звезда на суров начин описала трку за најкориснијег играча сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Momak iz Sombora jedno vreme prednjačio je u u trci za najkorisnijeg igrača najkvalitetnije košarkaške lige sveta, međutim, u poslednjih sedam dana slika se malo promenila.

Denver Nagetsi upisali su četiri vezana poraza, a Džoela Embida je zaigrao monsturozno, pa posle tri meseca, košarkaška javnost gleda drugačije stanje u trci za MVP-ja.

Na zvaničnom portalu NBA lige, Džoel Embid je sada glavni kandidat za najkorisnijeg košarkaša sezone 2022/23, međutim, mnogi, poput Arinasa, i dalje su stava da bi Jokić morao biti MVP.

- U ovom trenutku Nikola Jokić je MVP, iz razloga što je centar koji radi stvari kakve centri kroz istoriju nikada nisu radili, a to je da beleži tripl-dabl. Uz sve to, Denver je prvi na Zapadu - rekao je Arinas za "SiriusXM NBA Radio".

- To što on radi je veoma, veoma teško za igrača njegove pozicije. Centar koji ima takvu sposobnost dodavanja, a pritom i postiže poene i beleži skokove - dodao je bivši Ol-star.

Arinas je zatim naveo da mu je drugi kandidat Janis Adetokumbo, dok mu je Embid na tek trećem mestu, a sve je objasnio na prilično surov način.

- Ove sezone ne vidim ogroman napredak Embida. Mnogo poseda se potroši samo da on šutne. Zato obično u četvrtoj četvrtini 'umire' na terenu, pošto se umori. Ne postoji ništa što bi me navelo da ga stavim na prvo mesto u trci za MVP-a.

KO JE GILBERT ARINAS?

Gilbert Arenas (31), kontroverzni američki košarkaš, poznat i po tome što je svojevremeno unosio pištolj u svlačionicu. Na NBA draftu 2001. izabrali su ga Golden stejt Voriorsi kao 31. pika.

U svojoj drugoj sezoni (2002/03) dobio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao, nakon čega su usledile ponude brojnih ekipa.

Za Vizardse se odlučio nakon bacanja novčića; bacao ga je 10 puta i odlučio da napusti Golden stejt.

Tri puta je bio deo NBA Ol-star utakmice i tri puta u Ol-NBA timu (2004/05, 2005/06. i 2006/07).

Poznat je po žestokoj borbenosti i ponekad neobičnom ponašanju, a ubrzo je postao omiljen među navijačima Vašingtona koji su sedam godinam uživali u njegovim čarolijama.

BONUS VIDEO: DULjAJ NAKON BOLNOG PORAZA OD RADNIKA: "Sledi velika analiza, videćemo kako ćemo dalje"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati