ZBOG NJEGA JE SRBIJA OSTALA BEZ BISERA! Otkriveno zašto je Stefan Bajčetić odabrao Španiju: Veliko fudbalsko ime je stalo na stranu "furije"

Novosti online

09. 03. 2023. u 16:05

TOKOM jučerašnjeg dana odjeknula je vest da je biser svetskog fudbala, Stefan Bajčetić, odlučio da će igrati za nacionalnu selekciju Španije. Samo dan nakon informacije koja u Srbije svakako nije dočekana sa oduševljenjem, poznato je i zašto je talentovani vezista odlučio da reprezentativnu karijeru provede u dresu "crvene furije".

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ СРБИЈА ОСТАЛА БЕЗ БИСЕРА! Откривено зашто је Стефан Бајчетић одабрао Шпанију: Велико фудбалско име је стало на страну фурије

FOTO: Tanjug/AP

Stefan Bajčetić je rođen u Španiji, gde je njegov otac Srđan igrao jedan period karijere za Seltu Vigo. Majka mu je Španjolka.

Iako je Fudbalski savez Srbije imao veliku želju da mladi fudbaler Liveprula nosi dres naše zemlje u budućnosti, to se po svemu sudeći neće desiti. Španski mediji tvrde da je Stefan već odabrao Španiju i da nikakve promene neće biti.

Zanimljivo, na odluku da postane seniorski reprezentativac Španije uticaj je imao njegov klupski trener - Jirgen Klop. Kako "Ok Diario" javlja, upravo ga je nemački strateg savetima ubedio da tako izabere.

Klop ga je savetovao da izabere reprezentaciju čiji je fudbalski sistem kompatibilniji sa njegovim fudbalskim veštinama, a proslavljeni trener smatra da način na koji igra reprezentacija Španije idealno odgovara Bajčetiću.

FOTO: Tanjug/AP

Temperamentni strateg je ubeđen da će igranje za "crvenu furiju" imati veliki uticaj na ispunjenje ogromnog potencijala, koji Bajčetić nesumnjivo poseduje.

Podsetimo, novi selektor Španije, Luis de la Fuente, u petak će saopštiti spisak igrača za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a među odabranima biće i Stefan Bajčetić, pišu španski mediji.

KO JE SRĐAN BAJČETIĆ

Stefanov otac Srđan Bajčetić poznato je fudbalsko ime iz 90-ih godina prošlog veka i nekadašnji vezista imao je sasvim solidnu fudbalsku karijeru.

Počeo ju je u Vojvodini, a zatim je od 1994. do 1997. godine igrao za Seltu iz Viga uz pozajmicu u Crvenoj zvezdi.

Igrao je stariji Bajčetić potom u portugalskoj Bragi, tri sezone u Crvenoj zvezdi, da bi karijeru završio u Kini, gde je nastupao za Dalian i Hunan.

Trenutno je ovaj 51-godišnjak trener C tima Selte, tima u kojem je i njegov sin Stefan počeo karijeru.

BONUS VIDEO: "NARAVNO DA NISAM ZADOVOLjAN" Trener Crvene zvezde posle gostovanja TSC-u

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere