SVE JE OTKRIO: Evo zašto Luka Jović nije uspeo u Real Madridu

Novosti online

05. 03. 2023. u 21:04

​U Real Madrid Luka Jović je stigao kao veliko pojačanje, plaćeno 60 miliona evra nakon sjajnih igara u Ajntrahtu. Iz Reala je otišao a da se tamo maltene niko nije potresao. Srpski reprezentativac otkriva kako se desilo da u Madridu nije uspeo.

СВЕ ЈЕ ОТКРИО: Ево зашто Лука Јовић није успео у Реал Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

Mlad je Jović ulazio u istoriju srpskog fudbala. Recimo, samo 16 godina, pet meseci i pet dana od datuma kada je došao na svt (23. decembra 1997.) debitovao je za prvi tim Crvene zvezde, i tog 28. maja 2014. je oborio rekord Dejana Stankovića kao najmlađi strelac crveno-belih u takmičarskom meču.

Ili, 18. oktobra 2014, postao je najmlađi učesnik "večitog derbija", imao je tada 16 godina, devet meseci i 25 dana, čime je za devet meseci oborio rekord Dejana Milovanovića.
Pa, i kada je prešao u Benfiku, a kao njen pozajmljen igrač uspeo da zablista u Ajntrahtu, ušao je u istoriju Bundeslige jer je imao samo 20 godina kada je, 19. oktobra 2018, postao najmlađi strelac pet golova na jednom meču nemačkog šampionata.
Da, Jović je mlad ulazio u fudbalsku istoriju.


Ali, baš ta "inercija" ga je i skupo koštala kada se radi o gigantu evropskog fudbala, madridskom Realu.


- Sve je pošlo po zlu od samog početka - kaže Luka Jović od prelasku u tabor "kraljevića" i otkriva šta je bio glavni problem:


- Prerano sam napustio Ajntraht. Kada sam stigao u Madrid, sva svetla su bila uperena u mene. Bilo je teško prilagoditi se najvećem klubu na svetu. To je bilo nesrećno iskustvo pored povreda, korone i nepravednog pritiska - istakao je srpski golgeter za italijansku "Republiku".


Posle 27 golova za Ajntraht u sezoni 2018/2019, u naredne tri godine dao je samo tri za Real.

Otuda i selidba u Fiorentinu, gde je ovaj 25-godišnjak već dogurao do 11 ovosezonskih pogodaka.

 

- Mogu da napredujem u Fiorentini, zahvaljujem predsedniku kluba Roku Komisu, koji je stvarno voli. Ekipa sve što je potrebno da osvoji Ligu konferencija - uveren Jović.

 

On je u tom evropskom takmičenju već šest puta matirao golmane rivala, uključujući i dva gola Benfikiu prethodnoj, a uvodnoj rundi nokaut faze, dok će ekipa iz Firence u osmini finala Lige konferencija igrati protiv Sivasa, najpre 9. marta na svom stadionu, "Artemio Franki", a 16. marta u Turskoj.

Tabela Serije A

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima