ČISTKA U DINAMU: Izbačeni ”mamićevci”, smenjeni članova izvršnog odbora

PO hitnom postupku iz kluba odstranjeni oni koji su za Zdravka Mamića sakupljali nove članove kako bi prevladao na skupštini.

ЧИСТКА У ДИНАМУ: Избачени ”мамићевци”, смењени чланова извршног одбора

foto: EPA

Potpuni haos u zagrebačkom klubu. Dosadašnji moćni čovek i član izvršnog odbora Krešimir Antolić smenjen je iz uprave i odlazi iz Dinama, kao i dosadašnja članica izvršnog odbora Amra Peternel. Izbačeno je i četvero poverenika klub koji su bili zaduženi da pripreme članstvo uoči skupštine 9. marta na kojoj će se birati novo vođstvo. Oni su bili produžena ruka Zdravka Mamića, kojem su leđa okrenuli i navijači Bled Blu Bojsa.

Grčevita bprba koja traje već mesecima za prevlast u zagrebačkom Dinamu bliži se kraju, pa se na skupštini kluba očekuje sukob struje koja je za Zdravka Mamića i one koji žele prekinuti prevlast bivšeg gazde kluba.  Iako je Mamić iz Međugorja gde živi od kada je u Hrvatskoj osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora poručio da odustaje od Dinama, čini se da to nije tačno. Pozvao je sve svoje saradnike u klubu i rodbinu da se hitno aktiviraju, ”a mi ćemo sve platiti”.

Dugogodišnji predsednik Dinama Mirko Barišić, inače nekoć prvi suradnik Mamića, okrenuo se protiv njega kada je stigla sudska presuda za izvlačenje novca iz kluba. Iako je Mamić platio koliko mu se stavljalo na teret, jer je prodao vilu u Zagrebu, taj novac nikada nije došao na račun kluba. Barišić je okupio nove saradnike i polako istisnuo ”mamićevce” iz vođstva Dinama.

Kada je javno otkrivena ljubavna priča Zdravka Mamića i njegova veza sa tridesetak godina mlađom Jelenom Planinić činilo se da je i borba za Dinamo završena. I mnogi koji su do sada podržavali ”gazdu iz Međugorja” odustajali su od podrške, neki i javno izjavljujući da su na strani predsjednika Barišića.

Umešala se i politika koja ima kandidate za novo vođstvo kluba i predlaže izmenu sadašnjem statuta. Spominje se i Dario Šimić, bivša fudbalska zvezda da će preuzeti klub koji bi trebao dovesti brojna nova pojačanja, među ostalim Eduarda i Igora Bišćana. Kombinacija je bezbroj, a iza kulisa i dalje traju previranja za prevlast koja će odrediti u kom će smeru Dinamo nastaviti, s Mamićem kao tajnim šefom ili bez njega i njegove ekipe.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!