PRVI PUT U ISTORIJI FSS: Glasanje tajno 14. marta!

N. Iljukić

28. 02. 2023. u 14:22

FUDBALSKI savez Srbije će 14. marta dobiti svog novog predsednika. Četvrtog po redu. Do sada su na toj funkciji bili Zvezdan Terzić, Tomislav Karadžić i Slaviša Kokeza. Zanimljivo je da su od 2006. godine do danas od trojice navedenih čelnika, čak dvojica morali da odstupe sa ove funkcije, podnošenjem ostavke, zbog problema sa zakonom.

ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ ФСС: Гласање тајно 14. марта!

FOTO: N. Paraušić

Prvo je to učinio Terzić koji je na Terazijama 35 sedeo od jula 2006. do marta 2008. godine, da bi od jula 2008. do maja 2016. tamo bio Karadžić kojeg je zamenio Kokeza, koji se povukao u martu 2021. Posle toga su u ulozi zamenika predsednika bili Marko Pantelić (mart-maj 2021) i Nenad Bjeković, od maja 2021. do 14. marta ove godine.

Zanimljivo je da će na Izbornoj skupštini u Staroj Pazovi prvi put da se pojave dva kandidata, što po slovu Statuta FSS i člana 50 znači da je glasanje - tajno. Podsetimo, kada je Karadžić zamenio Terzića u FSS, to je učinio kao jedini kandidat, zbog Terzićeve ostavke, a kada je dolazio Kokeza, Karadžić se povukao iz trke i na Skupštini je bio proglašen za počasnog predsednika FSS.
Sada će se prvi put u istoriji FSS zvanično na izborima pojaviti dva kandidata i glasanje mora da bude tajno i ličiće na događaje u UEFA i FIFA. Svaki od 85 delegata će biti prozivan, sa glasačkim listićem će dolaziti do glasačke kutije iza zavese i u nju će ubacivati listić sa zaokruženim imenom jednog od dva kandidata koji će biti poređani azbučnim redom. Prvi na listi biće Nemanja Vidić, a drugi Dragan Džajić.

Statut FSS predviđa i javno glasanje, ali samo u slučaju da se jedan od kandidata, neposredno pre izborne Skupštine povuče iz trke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)