NIJE HTEO NI DA GLASA: FIFA razbesnila Hrvata

Novosti online

28. 02. 2023. u 13:53

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić šokirao je planetu.

НИЈЕ ХТЕО НИ ДА ГЛАСА: ФИФА разбеснила Хрвата

FOTO: Tanjug/AP

On je odbio da učestvuje u glasanju za najboljeg igrača na planeti u organizaciji FIFA, a zatim je u pismu koje je preko Hrvatskog nogometnog Saveza podelio javnosti priznao da namerno nije glasao.

- Razočaran sam odnosom FIFA prema reprezentaciji Hrvatske jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu i četiri najbolje u Ligi nacija - rekao je Dalić, pa nastavio:

- Među pet predloženih trenera koje redom izuzetno cenim su tri selektora, ali niti jedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na SP-u. Uz veliko poštovanje prema uspehu Maroka i njihovom selektoru, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobedu u utakmici za bronzu.

Takođe, dodao je i da je na listi od 14 kandidata za najboljeg igrača sveta bio samo Modrić, pa se zapitao gde su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, odnosno zašto Dominik Livaković nije bio ni među pet kandidata za najboljeg golmana sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024