BUKARI SVE OPASNIJI: Brzonogi napadač Crvene zvezde ovog proleća se razgoropadio pred suparničkim golmanima

Z. Ćorović

21. 02. 2023. u 19:02

BUDI još konkretniji, češće se ubacuj, slobodnije driblaj, više šutiraj... Sve ove savete jesenas je trener Crvene zvezde Miloš Milojević ponavljao svom napadaču Osmanu Bukariju i on ih sve više upija. Kako sada igra i pogađa, mogao bi da se pretvori u najopasnije oružje srpskog šampiona.

БУКАРИ СВЕ ОПАСНИЈИ: Брзоноги нападач Црвене звезде овог пролећа се разгоропадио пред супарничким голманима

FOTO: M. Vukadinović

Najskuplje letnje pojačanje crveno-belih je i u prvom delu sezone pokazao da ume često da napravi razliku, pre svega eksplozivnom brzinom. Znao je da zablista, kao kada je protiv Pjunika u dugačkom sprintu ostavio sve iza sebe, pa pretrčao protivničkog golmana. Dao je evro-gol Partizanu na derbiju, dva puta asistirao protiv Trabzona (2:1) i u Ligi Evrope, ali je bilo i praznog hoda, slabijeg učinka u nekim mečevima.

Pre odlaska na pauzu ostao je utisak kako Bukari poseduje veliki potencijal iz koga može mnogo više da se izvuče. To se još jasnije videlo i na SP u Kataru lepog gola za reprezentaciju Gane u porazu od Portugalije (2:3).

Sa prolećem, procvetao je i Bukarijev golgeterski osećaj, najavio je da bi ovo mogao da bude njegov najbolji i najpldonioji period u dosadašnjoj karijeri. U prva tri kola postigao je tri pogotka, jedan u šestici "na krovu" sa Voždovcem, da bi u derbiju sa Čukaričkim izrastao u igrača utakmice. Prvi put je u crveno-belom dresu bio dvostruki strelac i to tako što se oba puta sa lakoćom oslobodio svojih čuvara, pre egzekucije.

Protiv "brđana", Bukari je četiri puta šutirao u okvir gola, najviše od svih u timu. Učestovao je u 79 napada ekipe, od toga deset ih je bilo u protivničkom šesnaestercu. Takođe, prihvatio je od saigrača 45 dodavanja, ostvario šest uspešnih driblinga, uz 77 procenata preciznih dodavanja, 19 tačnih pasova u poslednjoj trećini terena.

Do sada Bukari je na 27 mečeva u crveno-belom dresu postigao deset golova, uz pet asistencija. Ako ovako bude nastavio, momak iz Akre izrašće u pravog aduta ekipe za najveći mogući izazov - nastup u Ligi šampiona sledeće godine.

LAKŠE UZ VIGA

BUKARIJEVIM dobrim igrama sigurno je doprinelo i to što se odlično uklopio sa novajlijom Aleksom Vigom. Argentinski bek doneo je dodatno ubrzanje po desnoj strani, često se ubacuje i tako omogućava Bukariju da ima još više prostora za dokazivanje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!