DŽAJIĆ VEĆ REKORDER: Kandidat za predsednika FSS uskoro puni 77 godina

Novosti online

21. 02. 2023. u 18:24

UKOLIKO na Izbornoj skupštini Fudbalskog saveza Srbije postane novi predsednik naše kuće fudbala, Dragan Džajić će postati vlasnik zanimljivog rekorda. Naime, Zanimljivo, u tom slučaju će aktuelni počasni predsednik Zvezde postati najstariji predsednik FSS. Podsetimo, kada je Tomislav Karadžić otišao sa tog mesta, imao je 77, a u predsedničku fotelju je seo sa 69 godina.

ЏАЈИЋ ВЕЋ РЕКОРДЕР: Кандидат за председника ФСС ускоро пуни 77 година

Dragan Džajić FOTO: M. Vukadinović

Zanimljivo je da bi Džajić u tom slučaju postao i najstariji predsednik jednog saveza u velikoj fudbalskoj porodici UEFA. I to po godinama koje je imao kada je prvi put izabran za predsednika!

Dragan Džajić ima 76, a 30. maja će da napuni 77 godina. Naglasimo i to da prema Statutu FSS, koji je usklađen po mnogim tačkama sa statutima FIFA i UEFA, ne postoji starosna granica za neku osobu da preuzme rukovodeću funkciju u fudbalu. Jednostavno, nametanje starosne granice se smatra kršenjem osnovnih ljudskih prava.

Trenutno je u Evropi najstariji predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel le Gre, koji ima 81 godinu, ali prvi put izabran za čelnika saveza kada je imao 69 godina. Na listi najstarijih, kada su prvi put postali predsednici saveza, drugi je Švajcarac Dominik Blan koji je izabran 2013, a tada je imao 69 godina, a treći je Grk Panajotis Baltakos koji je u trenutku izbora imao 67 godina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju