JUNACI PARTIZANOVOG TRIJUMFA U KIŠINJEVU ZA "NOVOSTI": Kad smo pravi možemo da igramo protiv svakog

M. Blažić

17. 02. 2023. u 20:48

PARTIZANOV jesenji "rolerkoster" je nastavio da "radi" i u drugom delu sezone. Onako kako su jesenas ispraćeni u Keln posle blamaže u Kupu Srbije protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, pa dopraćeni sa hvalospevima, tako su i sada crno-beli sami sebe gurnuli na dno debaklom protiv Mladost GAT, da bi samo četiri dana kasnije trijumfalno napustili Kišinjev posle minimalne pobede nad Šerifom u plej - ofu Lige konferencije.

ЈУНАЦИ ПАРТИЗАНОВОГ ТРИЈУМФА У КИШИЊЕВУ ЗА НОВОСТИ: Кад смо прави можемо да играмо против сваког

FOTO: FK Partizan

Da ovaj Partizan može sve, u pozitivnom i u negativnom smislu, poprilično je jasno i onima koji slabo prate fudbalska zbivanja. Sada je ostalo otvoreno pitanje da li te "amplitude" mogu da se smanje i da se Petrićev tim orijentiše na partije koje će biti korisne kada lepršava igra nije opcija kao što je to bio slučaj na gostovanju u Kišinjevu. O tome su za "Novosti" posle pobede u Moldaviji pričali junaci trijumfa golman

- Verujem da će nam ova utakmica mnogo značiti na planu samopouzdanja i da ćemo sada u kontinuitetu pružati partije koje se od nas očekuju. Kada smo pravi možemo sve, videlo se to dobro protiv Šerifa. Znali smo da će utakmica biti baš ovakva i odakle će da nam prete - istakao je najbolji pojedinac meča Aleksandar Popović.

Već sutra Partizan očekuje superligaško gostovanje u Subotici.

- Na nama je da nastavimo da držimo ovaj ritam bez obzira na ime, kvalitet i renome rivala sa druge strane terena. Idemo na pobedu protiv Spartaka u Subotici, a onda da uz pomoć naših navijača eliminišemo Šerif i napravimo još jedan iskorak u Evropi.

Rikardu Gomešu će utakmica u Moldaviji ostati u pamćenju i po obaranju rekorda pošto ga je gol za minimalnu pobedu izbacio na vrh liste strelaca kada su u pitanju stranci u srpskom fudbalu.

- Sjajna stvar, zaista velika za mene. Dostići ovakvu cifru posle dve i po godine igranja za Partizan, ući u istoriju srpskog fudbala, to je neverovatno. Nadam se da neću stati na ovome.

Uveren je Partizanov golgeter da u četvrtak sledi overa prolaza.

- Odigrali smo kako je trebalo, bila je tuča i tukli smo se. Biće drugačije u revanšu, naš teren je bolji. Fizički su veoma jaki, ali i tehnički potkovani. Bićemo fokusirani da prođemo dalje. Lepo je igrati Evropu, lepa su ova putovanja, želimo da idemo dalje - zaključio je crno - beli rekorder.

PETRIĆ: DOĆI ĆE KO ŽELI

JASNO je da će Partizan lakše "naplatiti" dobar rezultat iz Kišinjeva u revanšu uz značajnu podršku sa tribina, ali je Gordan Petrić ostao pri stavu da navijače ne bi trebalo pozivati.

- Ko želi doći će, nemam sada ja neku posebnu potrebu da pozivam ljude. Sigurno je da će biti bolji teren, samim tim i bolja utakmica, a lično sam zahvalan svim ljudima koji su nas podržavali i u Kruševcu i protiv Mladosti po izuzetno hladnom vremenu - podvukao je strateg "valjka".

MOGUĆI RIVALI u 1/8

UKOLIKO Partizan u četvrtak u revanšu protiv Šerifa ostane bar neporažen na svom stadionu drugi put uzastopno će moći da se pohvali učešćem u osmini finala Lige konferencije, a žreb je na programu 24. februara. Među potencijalnim rivalima je i rival sa kojim su crno - beli već odmerili snage u grupnoj fazi - Nica.

Viljareal (Španija)

AZ Alkmar (Holandija)

Nica (Francuska)

Slovan B. (Slovačka)

Sivas (Turska)

Basakšehir (Turska)

Đurgarden (Švedska)

Vest Hem (Engleska)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest