KIKS ZVEZDE NA "MARAKANI": Vojvodina pokvarila prolećnu premijeru crveno-belih

A. I.

04. 02. 2023. u 18:07 >> 18:08

FUDBALERI Crvene zvezde i Vojvodine sastali su se u 20. kolu Superlige Srbije. Duel je odigran u znaku Siniše Mihajlovića. Prštalo je od fudbala u prvom poluvremenu, gde su i postignuti odlučujući golovi, za konačnih 1:1 (1:1). Strelci su bili Uroš Kabić i Aleksandar Katai. Meč je odigran u čast Siniše Mihajlovića koji je nastupao za oba tima.

КИКС ЗВЕЗДЕ НА МАРАКАНИ: Војводина покварила пролећну премијеру црвено-белих

FOTO: M. Vukadinović

Emotivno, utakmica je počela izlaskom porodice Mihajlović na teren. Tamo su sinovi Nikolas i Dušan pozdravljeni od strane publike, a nakon gromoglasnog aplauza uručeni su im uramljeni dresovi Crvene zvezde sa brojevima 8 i 11. Osmicu je nosio 1991. godine, a potom 11. koja je obeležila njegovu karijeru. Potom su se uputili sa dresom pod severnu tribinu gde su zastali pred navijačima, što je dodatno oduševilo publiku.

Na startu je dve polušanse imao domaćin. Šutirao je Katai, bivao oba puta blokiran.

Prvu pravu priliku Zvezda je imala nakon 9 minuta igre. Vigo je dobro proigrao Kangu, a on vratio Pešiću na petercu, Nišlija nije uspeo na najbolji način da zahvati loptu.

Minut kasnije, pripretio je Gelor Kanga. On je oprobao udarac sa preko 20 metara, plasirao je sjajnu loptu ka golu gostiju, pogodio je prečku već savladanog Lazara Carevića.

FOTO: M. Vukadinović

Bukari je oprobao u 15. minutu udarac, lažirao je dobro dodavanje, napravio prostora, a potom šutirao daleko od gola. Nastavila je Zvezda sa pritiskom. Ivanić je sa desetak metara šutirao u 20. minutu. Bio je izblokiran, imao je usamljenog Kataija, odlučio se da oproba udarac. U istom minutu Bukari je na drugoj strani oprobao udarac, preko gola.

Veliko uzbuđenje viđeno je u 24. minutu kada je Nikola Čumić iz prekida zapretio, pogodio je spoljni deo mreže. Dva minuta kasnije Uroš Kabić doneo je gostima vođstvo sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Nije dugo Zvezda bila u zaostatku, već u 29. minutu Kanga je odlično proigrao Aleksandra Kataija, a on uspeva da savlada Carevića sjajnim lobom.

Dobru priliku imala je Vojvodina i u 40. minutu. Centrirao je Stefan Đorđević po levoj strani. Pronašao je usamljenog Veljka Simića. Bivši igrač crveno-belih probao je glavom sa središta jedanaesterca - loše.

Do poluvremena mirovale su mreže. Imala je Zvezda inicijativu, 11 šuteva ka golu rivala, čak 70 posto poseda, ali ostalo je 1:1.

Inicijativa domaćih nastavljena je i na startu drugog perioda igre. Osman Bukari je spustio loptu za Aleksandra Pešića, on prosledio do Mirka Ivanića koji je šutirao preko gola u 50. minutu.

FOTO: M. Vukadinović

Na ispitu je bio Lazar Carević u 62. Nakon greške Čumića, Rodić je dodao do Kataija, on propustio loptu za Kangu.Odbranio je golman gostiju, potom je pokušao i Pešić - samo korner. Narednu priliku videli su navijači u 71. minutu. Proigrao je Ivanović Kataija. Vezista je iskosa probao da plasira loptu u gol, ali je dobro ugao zatvorio Carević.

Sedam minuta kasnije mlak pokušaj Stefana Mitrovića, lak plen  bio je to za golmana gostiju. Poslao je potom u 82. minutu Kings Kangva ka golu gostiju, odlično je reagovao golman gostiju koji je tu loptu poslao u korner.

Veliku šansu imala je Vojvodina u 88. minutu. Stefan Đorđević zalomio je nekoliko igrača Zvezde po levoj strani, poslao loptu u peterac, ona je promenila pravac, umalo prevarila Borjana - korner.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 1:1 (1:1)

(Kabić 26' - Katai 29')

KRAJ MEČA 1:1

90+2' Vladimir Miletić ušao je u igru umesto Nikole Čumića, Dejana Zukića zamenio je Radomir Milosavljević.

90' Pet minuta nadoknade u meču.

88' Velika šansa za Vojvodinu. Stefan Đorđević zalomio je nekoliko igrača Zvezde po levoj strani, poslao loptu u peterac, ona je promenila pravac, umalo prevarila Borjana - korner.

82'  Kings Kangva poslao je nezgodnu loptu ka golu Carevića, uspeo je gost da se odbrani. 

80' Jegor Prucev ušao je na teren umesto Aleksandra Kataija.

78' Oprobao je udarac i Stefan Mitrović, mlak udarac ka golu Pruceva.

76' Obećavajuća prilika. Pešić je leđima okrenut od gola primio loptu, poslao do Azarova na drugoj strani, imao je prostora koliko želi, nije sa njim uspeo ništa da uradi, oduzeli su mu defanzivci loptu na kraju.

72' Uroš Kabić napustio je igru, ušao je Iv Baraj. Kao i Jovan Milošević umesto Filipa Malbašića.

71' Ivanić je spustio loptu za Kataija, ovaj iskosa šutirao, a Carević je dobro reagovao i sačuvao svoj gol-

69' Kangva je nesmotreno izgubio loptu na sredini terena, uspeva Kanga da je izbaci u aut pre nego se razvije opasan napad Vojvodine.

FOTO: M. Vukadinović

68' Oprobao je udarac Kinsi Kangva, pogodio je Aleksandra Pešića pred golom gostiju.

63' Dvostruku izmenu napravio je Miloš Milojević. Na teren je umesto Osmana Bukarija ušao Stefan Mitrović. Dok je Srđana Mijailovića na travi "Marakane" zamenio Kingsi Kangva.

PROČITAJTE JOŠ: "GORI" MARAKANA! Neverovatne scene sa meča Crvena zvezda - Vojvodina: Pogledajte spektakularne bakljade "delija" i "firmaša" (VIDEO)

61' Nakon greške Čumića, Rodić je dodao do Kataija, on propustio loptu za Kangu. Carević brani, potom je pokušao i Pešić - samo korner.

59' Spao je ritam igre. Prvi korner Za Zvezdu u drugom poluvremenu. Nisu uspeli da ga kapitalizuju domaći igrači.

51. Igor Jeličić je ušao na teren umesto povređenog Uroša Vitasa za gostujući tim.

50' Bukari je spustio loptu za Pešića, on prosledio do Mirka Ivanića koji je šutirao preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

46' Irakli Azarov ušao je na startu drugog poluvremena umesto Milana Rodića.

Bakljadom navijača počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40' Centrirao je Stefan Đorđević po levoj strani. Pronašao je usamljenog Veljka Simića. Bivši igrač crveno-belih probao je glavom - loše.

29' GOL! Odličan pas Kange za Aleksandra kAtaija, istrčao je Carević sa gol linije, a Katai ga maestralno lobovao. Čuvar mreže gostiju samo je mogao pogledom da isprati loptu ka mreži.

PROČITAJTE JOŠ: IMPRESIVNO, MIHI U ČAST! Pogledajte koreografiju "delija" sa meča Crvena zvezda - Vojvodina: Siniša Mihajlović bi bio ponosan (FOTO)

26' GOL! Pogodak Uroša Kabića šokirao je Marakanu. Iz drugog pokušaja Vojvodina je došla do vođstva. Odlično je mladi fudbaler gostiju šutirao i savladao Borjana.

22' Oprobao je Nikola Čumić udarac iz slobodnog udarca. Opasna situacija po Milana Borjana. ali je gornji deo mreže pogodila lopta.

PROČITAJTE JOŠ: SPEKTAKL U MIHINU ČAST: Performans na centru i pokloni za Sinišine sinove (FOTO/VIDEO)

FOTO: M. Vukadinović

20' Ivanić je sa desetak metara šutirao. Bio je izblokiran, imao je usamljenog Kataija. U istom minutu Bukari je na drugoj strani oprobao udarac, preko gola.

15' Bukari je oprobao udarac, lažirao je dobro dodavanje, napravio prostora, a potom šutirao daleko od gola.

11'Napravili su navijači crveno-belih koreografiju posvećenu Siniši Mihajloviću.

10' Kanga je sada imao priliku. Iz obećavajuće prilike pogodio je prečku. Šutirao je sa preko 20 metara, pravo u okvir gola.

9' Prvu pravu priliku Zvezda je imala nakon 9 minuta igre. Aleks Vigo je dobro proigrao Kangu, a on vratio Pešiću na petercu, Nišlija nije uspeo na najbolji način da zahvati loptu.

FOTO: Č. Vuković

5' Pokušao je u nekoliko navrata Katai da pripreti. Bio je blokiran. Tri kornera izvela je Zvezda, nije nakon njih bilo do sada opasnosti po gol Novosađana.

2' Pretila je Crvena zvezda po levoj strani. Aleksandar Katai pokušao je da proigra na ivici šesnaestera otvorenog saigrača. Bio je blokiran.

1' utakmica je počela.

UOČI MEČA

Nakon ceremonije sinovi Siniše Mihajlovića odneli su dres ka severnoj tribini.

16 - Sinovi Nikolas i Dušan dobili su uramljene dresove sa brojevima 8 i 11, a poklone su im uručili Dragiša Binić i predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović

15.55 - Ceremonija je počela koreografijom koja je obeležila karijeru Siniše Mihajlovića, a završena zastavom sa likom Mihe na centru.

15.45 - Porodica Mihajlović je zajedno sa predstavnicima Vojvodine i Crvene zvezde na atletskoj stazi. Gde će im biti uručeni pokloni, kao i potpisani uramljeni dres sa brojem 11 i 8 - Mihajlović.

15:35 - Na stadion "Rajko Mitić" stigao je i brat Siniše Mihajlovića - Dražen

Č. Vuković

15.25 - Ilija Najdoski, Vladimir Jugović, Stevan Dika Stojanović i Ivica Momčilović stigli na Marakanu.

15.15 - Dragiša Binić i trener trener zlatne generacije Zvezde Ljupko Petrović stigli na stadion Rajko Mitić.

SASTAVI

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai- Pešić

Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Lazarević, Vitas, Traore, Đorđević - Topić, Zukić - Kabić, Simić, Čumić - Malbašić

Veliki broj navijača stiže na Marakanu.

Mihajlović je osvojio titulu sa Novosađanima, pre nego što je u decembru 1990. godine stigao u Zvezdu i potom bio deo ekipe koja je u Bariju postala prvak Evrope i Tokiju prvak sveta.

Zvezda i Vojvodina igraće u dresovima koii su posvećeni Mihajloviću, a uoči utakmice od velikog fudbalera i čoveka oprostiće se navijači oba tima i predstavnici klubova.

Na utakmici će biti i porodica Siniše Mihajlovića, a posebni gosti biće deca iz Dečjeg sela Sremska Kamenica o kojima je brinuo.

Poznato je da je na pozivnicama za njegovu svadbu bilo naglašeno da ne želi poklone već donaciju za Dečije selo.

Takođe, od prihoda sa njegove oproštajne utakmice u Novom Sadu, kupio je i poklonio dva stana u Novom Sadu za decu iz tog Dečjeg sela.

Gost na meču biće i dečak sa Kosova Stefan Stojanović, koji je na Badnji dan ranjen u okolini Štrpca.

Utakmica počinje u 16 sati, a ulaz je besplatan.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića