NEVEROVATAN MEČ: Pari Sen Žermen morao da igra u Kupu Francuske protiv svojih ultrasa

Novosti online

23. 01. 2023. u 17:22 >> 23:29

NAVIJAČI Pari Sen Žermena važe za jedne od najodanijih u Evropi, ne dešava im se često da kritikuju svoje ljubimce, a zbog ogromnog novca koji gazde ulažu u klub iz glavnog grada Francuske za tim i nemaju neke potrebe, ali su večeras pojedine pristalice PSŽ-a mogle prilično da "skroje sudbinu" kluba koji vole.

НЕВЕРОВАТАН МЕЧ: Пари Сен Жермен мораo да игра у Купу Француске против својих ултраса

FOTO: Tanjug

Naime, u sedmoj rundi Kupa Francuske nižerazredni Pej de Kasel dočekao je slavne "svece" sa "Parka prinčeva", i to ne bi bio ništa čudno da za pomenuti amaterski klub ne igraju dva ultrasa Pari Sen Žermena.


Jedan od njih, Alekis Zmijak, ne samo da je defenzivac, nego je i kapiten Pej de Kasela, a drugi vatreni navijač PSŽ-a, Kleman Budđema, je vezista pomenute nižerazredne ekipe.


Koliko su "zaluđeni" najpoznatijim pariskim klubom, svedoči i primer koji otkriva ugledni "Ekip", a "Novosti" vam prenose:


Naime, kada je u oktobru u Kupu savladan Omon sa 5:0, 34-godišnji Zmijak i 26-godišnji Buđema su uleteli u kola, koja i inače zajednički koriste, i brzo napustili stadion u blizini Vlanesijena.


- Kratko smo slavili pobedu - kaže Klemon, dodajući - Morali smo da žurimo. Uveče su igrali PSŽ - Olimpik Marsej od 20.45 na Parku prinčeva u Parizu. Šanse nije bilo da propustimo najveći derbi. Na našu sreću, prijatelj nam je obezbedio jedno privatno parking mesto i to nam je omogućilo da na vreme stignemo na tribinu.


Ali, ovoga puta nisu bili na tribini kada igra Pari Sen Žermen...

Pred meč, Zmijak se pitao ovo:


- Ako Mbape krene ka golu, da li da mu uklizam ili ne? Da li ću se tada pitati "Čekaj, on treba da igra protiv Bajerna u Ligi šampiona uskoro"? Ipak, nisam nervozan. Nemamo mi ništa da izgubimo, ovo je utakmica naših života. A meni lično je baš sjajno što sam se našao u ovoj situtaciji - rekao je Zmijak za "Parizijen".


Pre dve godine je i zvanično postao deo pariskih ultrasa.


- To mi je jedino i logično, jer se za  mene fudbal "živi" strastveno. U njemu dajem celog sebe, pa ne mogu samo da budem nemi posmatrač. Kada ja idem na Park prinčeva, to onda nije iz predsedničke lože - otkriva ovaj navijač Pari Sen Žermena, a kapiten kluba protiv koga je njegov omiljeni klub igrao.

A igrao je... koliko je mogao.

Zmijak, Buđema i ostatak "Kasela" su izgubili sa ubedljivih 0:7 (0:4), a zvezda večeri na stadionu Lansa bio je je Kilijan Mbape kojije postigao pet golova, "namestio" jedini koji je dao Nejmar, dok se u strelce upisao i Soler, na Nejmarovo dodavanje.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji