PELE SE NJEGA STIDEO: Sin fudbalske ikone dobio 33 godine zatvora, crna mrlja u životu najvećega

Novosti online

30. 12. 2022. u 09:39

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Pele, bio je impresivna figura. Čitav svet znao je za njegovo umeće sa loptom, tri osvojena Mundijala i sasvim opravdano ubrajanje među najveće fudbalere iakda kad god se ta tema pokrene. Ali, kako to obično ide kod velikih umetnika, svako od njih ima i svoju čudniju stranu.

ПЕЛЕ СЕ ЊЕГА СТИДЕО: Син фудбалске иконе добио 33 године затвора, црна мрља у животу највећега

Foto: Tviter

Pele je u privatnom životu imao tri braka i čak sedmoro dece od kojih su neka bila iz afera o kojima je retko govorio. Jedan od njegovih naslednika posebno je problematičan, zbog 33 godine zatvora!

Nekadašnji brazilski golman Edinjo (52) je sin Pelea iz prvog braka brazilskog velemajstora. Svojevremeno je Edinjo bio veoma talentovan golman, ali se na kraju ispostavilo da neće uspeti da dotakne ni tragove karijere kakvu je imala najveća legenda fudbala u Brazilu. Umesto toga, sin čuvenog fudbalera postao je prepoznatljiv širom sveta zbog neverovatne zatvorske kazne koju je dobio. Ovo je Edinjo.

Aktuelni trener brazilskog drugoligaša Londrine i bivši čuvar mreže Santosa - u kojem je Pele proveo najveći deo karijere - uhapšen je 2005. godine. Optužen je za trgovinu drogom i pranje novca, a Edinjo je odmah zatražio da tokom sudskog postupka ne bude u pritvoru. Ipak, nije uspeo da se izbori i dokaže nevinosti pred sudom - nakon devet godina postupka dobio je kaznu od čak 33 godine!

Peleov sin je planirao trnersku karijeru, ali je posle ove kazne život mogao da mu bude uništen. On je na sve načine pokušavao da obori presudu i raznim žalbama sebi obezbedi povoljnije uslove, pa između ostalog i da služi kaznu u "poluotvorenom" režimu. Na početku mu to nije uspelo - prvo je žalbama kaznu skratio na 12 godina i 10 meseci, a tek kasnije uspeo da se izbori i za drugačiji režim.

Zbog toga je mogao da započne trenersku karijeru, kao pomoćnik u Santosu, trener mlađih kategorija ili čak šef stručnog štaba u nekoliko brazilskih niželigaša. Tek 2017. godine počela je da teče zatvorska kazna za Peleovog sina, da bi dve godine kasnije bio pušten na uslovnu. Sada može da vodi utakmice svog kluba, a u Londrini je prvo radio kao trener mladog tima, zatim prelazno rešenje na klupi seniorskog sastava, u 2023. godini biće i šef struke!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!