"VEČERAS SE PRIDRUŽUJEMO NAVIJAČIMA...": Reakcija UEFA na smrt Pelea

Novosti online

29. 12. 2022. u 21:18

PELE, fudbalska legenda i jedan od najboljih koji je ikada igrao taj sport, umro je u Brazilu ovog četvrtka, 29. decembra 2022, a odmah po toj vesti, oglasila se i evropska kuća fudbala.

ВЕЧЕРАС СЕ ПРИДРУЖУЈЕМО НАВИЈАЧИМА...: Реакција УЕФА на смрт Пелеа

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

- Večeras se pridružujemo navijačima širom sveta koji tuguju za Peleom, jednom od najboljih fudbalera svih vremena. Bio je prva globalna superzvezda ovog sporta i imao pionirsku ulogu u usponu fudbala ka najpopularnijem sportu. Počivaj u miru, Pele - objavila je UEFA na društvenim mrežama.

BIOGRAFIJA

Pele, rođen pod imenom Edson Arandes do Nasimento, rođen je 23. oktobra 1940. godine.

Igrao je na poziciji napadača, a profesionalnu karijeru počeo je u Santosu za koji je odigrao 638 utakmica i postigao 619 golova. Nastupao je od 1975. do 1977. godine za Njujork Kosmos.

Sa Brazilom je tri puta osvojio zlatnu medalju na svetskim prvenstvima: 1958. u Švedskoj, gde je bio najbolji strelac, potom 1962. godine u Čileu, kao i 1970. godine u Meksiku.

Nastupao je za nacionalnu selekciju od 1957. godine do 1971.

Bonus video: In memoriam - Pele

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere