ANTONELA VEĆ POTPISALA: Mesijeva porodica najviše odlučuje o produžetku saradnje sa PSŽ

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

26. 12. 2022. u 10:00

UPUĆENI kažu da je stavljanje potpisa Lionela Mesija na novi ugovor s Pari Sen Žermenom samo pitanje trenutka. Stigle su i potvrde da je njegovoj porodici dobro u glavnom gradu Francuske, što je dodatni motiv da se nastave pariski dani.

АНТОНЕЛА ВЕЋ ПОТПИСАЛА: Месијева породица највише одлучује о продужетку сарадње са ПСЖ

FOTO: Tanjug

Prva sezona je bila komplikovana za adaptaciju, za čitavu porodicu. To je i normalno, jer su tokom cele njegove karijere pre toga živeli u Barseloni. Sada se, međutim, stvari menjaju, a Argentinac je otkrio i ko se prvi adaptirao na život u Parizu. Protivno svim strepnjama, to su bila deca.

- Za njih je otići u školu s novim drugarima bilo nešto sasvim normalno i veoma jednostavno - rekao je jednom prilikom Mesi.

S druge strane, njegova supruga Antonela Rokuzo je isticala da je, ostavljajući decu pred novom školom, plakala brinući se kako će se navići.

- Mislili smo da će proći kroz težak period, ali ništa od toga nije bilo. Naprotiv - prenose francuski mediji ovih dana izjavu Mesijeve supruge, u atmosferi kada se uveliko priča o njegovom produžetku ugovora.

MILIJARDA ZA MBAPEA!

I DOK se Mesi sprema da ostane u Parizu, nastup Kilijana Mbapea na proteklom SP još više je podgrejao želju Reala iz Madrida da angažuje mladog francuskog fudbalera. Pročulo se da je kraljevski klub spreman da dobro odreši kesu i plati celu milijardu evra za operaciju zvanu "Mbape"! Cifra od koje se vrti u glavi. "Gazeta delo sport" piše da je rukovodstvo Reala spremno da potpiše ugovor od 630 miliona na četiri godine, uz 150 miliona odštete Pari Sen Žermenu i ostatak za premije. Ipak, račun se i dalje vodi bez krčmara, imajući u vidu da vlasnicima "svetaca" zasada ne pada na pamet da se odreknu svog najboljeg i najperspektivnijeg fudbalera.

Adaptacija je za stariji deo porodice Mesi tekla nešto teže. Prenose se, međutim, i reči Giljema Balaga, Mesijevog biografa, koji ističe da se Antonela Rokuzo za godinu i po sasvim lepo navikla na pariski život.

- Mesijeva supruga i deca se osećaju u Parizu kao kod kuće. Sve, dakle, govori u prilog produžetku ugovora Lionela Mesija u Parizu - izjavio je Balag.

Naravno, i glavni zainteresovani je na istoj talasnoj dužini.

- Postojala je velika promena prve godine. Nije mi bio cilj da napustim Barsu i sve se dogodilo iznenada. Ali, posle dužeg perioda i teških trenutaka sada sam srećan što živim ovde. Moja porodica i ja uživamo u Parizu - izjavio je nedavno popularni Pulga, odnosno buva, kako u prevodu sa španskog glasi njegov nadimak, imajući u vidi kako se "lepi" za loptu.

Sve se kockice tako polako sklapaju. Predsednik PSŽ Naser al Kelaifi ostavio je sedmostrukom osvajaču "Zlatne lopte" dovoljno vremena da se odmori posle Svetskog prvenstva, a onda se očekuje da se ubrzo po njegovom povratku u Grad svetlosti sredinom januara ozvanični i preliminarni dogovor o aktiviranju klauzule na produžetak ugovora od godinu dana, do 2024.

Iako je ostanak Lionela Mesija u Parizu sada gotovo već završena stvar, bar na osnovu onoga što javljaju dobro upućeni izvori oko pariskog tima, Barselona i dalje ne gubi nadu da bi mogla da ga vrati već od ovog leta, mada su u katalonskom klubu svesni da su te nade sada svedene na teoriju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL DRMA HOLANDIJU: Velikan izbačen iz prve lige