HRVATSKA BRUKA OBIŠLA EVROPU: Francuzi osudili ustašku žurku Lovrena i Brozovića

Novosti online

23. 12. 2022. u 09:44

Posle italijanskih medija koji su opisali ustaški pir dvojice hrvatskih fudbalera Dejana Lovrena i Marcela Brozovića na slavlju posle povratka iz Katara, na sličan način su ovaj događaj obradili i Francuzi.

ХРВАТСКА БРУКА ОБИШЛА ЕВРОПУ: Французи осудили усташку журку Ловрена и Брозовића

Foto: Printskrin

Više desetina medijskih kuća (RMC, Lekip, Ouest France...) obradilo je ovu temu opisujući bez uvijanja ponašanje dvojice reprezentativaca Hrvatske kao proustaško i nacističko:

- Hrvatski defanzivac i vezista, treći na Svetskom prvenstvu 2022. zahvaljujući pobedi u malom finalu protiv Maroka (2:1), proslavio je kraj šampionata uz nekoliko fašističkih simbola. Kako pokazuje nekoliko video-snimaka, Lovren i Brozović su se, prema pisanju Korijera dela sera, posebno obradovali pesmi veoma kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, čiji tekstovi slave zločine ustaša, hrvatskih saradnika nacističke Nemačke.

Pozdrav "Za dom spremni", čiji je poklič uvod u Tompsonovu pesmu, izvode i Lovren i Brozović. Poklič „Za dom spremni“ je pozdrav koji su ustaše koristile tokom Drugog svetskog rata, a potom je ponovo zaživeo tokom poslednjeg rata. To je zakonom zabranjeno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest