ZELENSKI NE MOŽE DA VERUJE: UEFA i FIFA suspenduju Ukrajinu zbog ovoga?!

Novosti online

20. 12. 2022. u 16:37

RAT u Ukrajini i dalje spada u najvažnije događaje na planeti, a najnovije vesti vezane za tu zemlju, ali i ono što u vezi s njom rade Rusija i Belorusija, dolaze iz - sporta.

ЗЕЛЕНСКИ НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ:  УЕФА и ФИФА суспендују Украјину због овога?!

Foto AP

Naime, sinoć je prvi potpredsednik Fudbalskog saveza Ukrajine, Oleg Protasov, obelodanio da bi uskoro tu organizaciju mogla da zadesi suspenzija UEFA i FIFA.

Razlog?

Grubo mešanje politike u rad ukrajinskog Saveza (u daljem tekstu FSU).

"Novosti" vam prenose šta je Protasov naveo u saopštenju, a tom prilikom je prilično "potkačio" i Volodimira Zelenskog, predsednika Ukrajine, odnosno njegov kabinet, optuživši ga za pokušaj preuzimanja vlasti u nacionalnoj kući fudbala:

"O činjenicama neviđenog pritiska na članove Izvršnog odbora FSU, na rukovodstvo, mene i regionalne predstavnike već se zna, a radi se o pokušaju održavanja sednice Izvršnog komiteta FSU 20. decembra na osnovu lažnih dokumenata. Lično se suočavam sa ovakvim prljavim metodama ponižavanja ukrajinskog fudbala. Kao prvi potpredsednik FSU, a poštujući fudbalska pravila koja regulišu UEFA, FIFA i nacionalni fudbalski savezi, obavestio sam međunarodne fudbalske vlasti o namerama 'trećih sila' da izvrše preuzimanje vlasti u ukrajinskoj kući fudbala. Očekivano, svetska fudbalska zajednica ne može i neće da zatvori oči pred pokušajima sprovođenja nelegalnih izbora. Stvar je u tome da je članstvo nacionalnih fudbalskih saveza u međunarodnim️ uslovljeno nepokolebljivim pridržavanjem odredaba povelja UEFA i FIFA, odnosno - nezavisnim aktivnostima nacionalnih fudbalskih struktura.

Svako kršenje ovog pravila, može dovesti do suspenzije članstva u FSU u FIFA i UEFA, prema član 16 statutu FIFA, odnosno 9. članu statuta UEFA. Ovo naglašavaju i te organizacije u pismu koje dostavljam u ovom saopštenju.

Kao i FIFA i UEFA, lično se nadam da će 'grabljivci' koji rade na uništavanju ugleda ukrajinskog fudbala imati hrabrosti da priznaju grešku. Priznajte da ne možete ubiti FSU - što znači stotine hiljada igrača (odraslih, juniora, dece) trenera, sudija širom zemlje! - na zahtev nekog od službenika iz kabineta predsednika Ukrajine ili nekog drugog.

Poštujmo zasluge fudbalske Ukrajine, a ne rušimo njen ugled. Vrlo malo je potrebno za poštovanje globalnih pravila funkcionisanja fudbala i usklađenosti zahteva fudbalskih Statuta. Pogotovo što smo to uspevali za ovih preko 30 godina nezavisnosti Ukrajine.

P.S. Šteta što se nakon finala Svetskog prvenstva 2022. moramo baviti ovime, a ne fudbalom. Argentino i Lionele Mesiju, svaka vam čast na pobedi u finalu!" naveo je Protasov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi