ODE ZVEZDA NA "+10"! Šampion trijumfom u burnom derbiju kola iskoristio kiks Partizana (VIDEO)

Novosti online

10. 11. 2022. u 20:37 >> 20:38

CRVENA Zvezda je u pretposlednjem meču pred mundijalsku pauzu pobedila Čukarički sa 0:2 (0:1) i tako se udaljila na deset bodova prednosti u odnosu na Partizan, koji je ranije tokom dana izgubio od Spartaka sa 0:1.

ОДЕ ЗВЕЗДА НА +10! Шампион тријумфом у бурном дербију кола искористио кикс Партизана (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Nije bilo lako crveno-belima na Banovom Brdu, gde je "Čuka" samo jednom bila poražena, i to u prvom kolu MozzartBet Superlige, a pritom je goste zadesio i peh u desetom minutu kada se povredio njihov jedini napadač u startnoj postavi, Aleksandar Pešić.

Ipak, ta nesrećna situacija po branioca trona nije ga omela u nastojanjima da ofanzivnim nastupom nametne i svoj stil, i ritam igre koji mu je prijao. To je donelo i nekoliko šansi, i jednom pogođenu prečku (Katai, u 30. minutu, snažnim udarcem s leve strane) i, konačno, gol Zvezdine "desetke".

Igrao se 37. minut kada je Gelor Kanga centirao s desnog krila, a kod dalje stative Aleksandar Katai odlično reagovao glavom i uspeo da zatrese mrežu "čuke".

 

Prililno impresivno joe zvezda delovala u tim, i momentima koji su usledili do kraja poluvremena, stvorila još dve vrlo dobre šanse, a njeni navijači su sledeći put strepeli tek kada je počeo drugi deo meča.

Četvrtoplasirani tim prvenstva je tada "dodao gas", probao da iznenadi Milana Borjana, ali je kapiten Zvezde bio na oprezu, osujećujući sve nalete "brđana". Tih naleta je bilo i van šesnaesteraca, pa su sevale i varnice, kao kada su se pokoškali Kanga i Kovač, koje su saigrači morali da razdvajaju kada su počeli da nasrću jedan na drugog i guraju se.

Emocija su prštale na terenu, bilo ih je i na tribinama, gde su "delije" dvaput pravile bakljade, a jednu od njih ispratile čak i vatrometom koji su u velikoj količini uneli na stadion. Koškanje se potom desilo još jednom na ovoj utakmici, i to kada je Kanga loptom pogodio Sisoka, a ovaj mu prilično snažnije uzvratio, pa se u sve to umešao i Milunović, ali...

Kada se to dogodilo, u 89. minutu, pitanje pobednika je već bilo rešeno.

Za to se pobrinula akcija iz udžbenika crveno-belih: rezervista Kings Kangva je oduzeo loptu Čukaričkom dodao je levo od sebi Kangi, koji se nalazio centralno u napadu Zvezde, a ovaj potom levo Ivaniću - koji je asistirao po zemlji Kangvi za konačnih 0:2 i odlazak Zvezde na "+10".

 

KRAJ! Čukarički - Crvena zvezda 0:2

88'  Novo koškanje, ovoga puta Kanga i Sisoko su se sporečkali. Kanga je loptu podigao sa zemlje, posle prekršaja pomenutog rivala, i to je podigao vrhom kopačke - pa je ona pogodila Sisoka, a ovaj ju je onda nešto snažnije - poslao u telo Zvezdinog fudbalera. Pritrčao je i Milunović, ali... srećom, sve se brzo smirilo.

85' - Kangva je osvojio loptu na suparničkoj polovini terena, dodao potom levo od sebe Kangi, koji se nalazio centralno. Asistent kod prvog pogotka je potom uočio pravovremeno ubacivanje Mirka Ivanića po levoj strani, a odande je usledilo nisko, precizno dodavanje Kangvi koji je natrčao na loptu i udvostručio prednost.

Radost fudbalera Zvezde na meču protiv Čukaričkog / FOTO: FK Crvena zvezda

84' - Gol! Jedanaesta asistencija Ivanića ove sezone, strelac je Kings Kangva, Zvezda vodi sa 0:2!

82' - Izmene i u Zvezdi, Dragović menja Pankova, a strelac Katai ustupa mesto Sanogu.

81' - Novi prekršaj, novi žuti karton. Zvezdin Mijailović je fauliran oštro, a samo što je ušao u igru Lukić je javno opomenut. Razlog je bila neoprezna igra u duelu. Slobodan udarac za Zvezdu s levog krila.

80' - Trostruka izmena u domaćoj ekipi. Rogan menja Stevanovića, Ivanović ustupa mesto mladom reprezentativu Jovanu Lukiću, a umesto Docića igraće Nikola Petković.

78' - Prinudna izmena se desila Zvezdi u desetom minutu, kada je izašao napadač Aleksandar Pešić, a sada će i u Čukaričkom. Mladen Stevnaović, desni bek, ne može da nastavi meč. "Čuka" trenutno s igračem manje, dok ne izađe lopta van terena. A Zvezda je ima.

76' - Čukarički je uspeo da malo primiri opasnost napada Zvezde, ali ne i da nešto duže nego do sada zadržava loptu u svom posedu.

73' - Još jedan žuti karton, ovoga puta pokazan Aleksandru Kataiju zbog povlačenja rivala s leđa, prilikom početka kontre Čukaričkog

71' - Nemanja Tošić, odbrambeni igrač Čukaričkog, dobio je žuti karton zbog nešto grubljeg zaustavanja Kange prilikom početka Zvezdinog kontranapada.

71' - Nova bakljada navijača Zvezde, i to uz vatromet.

69' - Rodić i Ivanić su nadmudrili odbranu Čukaričkog na levom krilu, no centaršut je prilično iznenadio Stefana Mitrovića kod dalje stative, gde se ofanzivni igrač Zvezde spetljao.

66' - Bukari, koji je u 10. minutu, sada izlazi, a ustupa mesto Kangvi.

66' - Nova izmena u Čukaričkom. Stefan Kovač izlazi, u igru ulazi Luka Adžić, nekadašnji igrač Crvene zvezde

65' - Lep šut i još bolja odbrana Mićovića ostaće nezabeleženi u statistici jer je dosuđen prekršaj u napadu Rodića sekund pre te situacije u kaznenom prostoru "brđana".

Mirko Ivanović na utakmici Čukarički - Crvena zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

64' - Ispresecana je sada igra zbog nekoliko prekršaja. Ivaniović je dobio udarac rukom u lice od Bukarija, koji je to nehotice uradio prilikom pada. Meč će uskoro biti nastavljen

61' - Ovusu izlazi, Ndijae ga menja u ekipi Čukaričkog. Odmah potom, Kanga je izveo korner za Zvezdu, a lopta završila u naručju golmana domaćih.

59' - Oslobila se Zvezda početnog pritiska "brđana" na početku drugog dela igre.

55' - Kanga je bio "meta" dva poslednja prekršaja Čukaričkog. Onaj prvobitni izazvao je pomenuti sukob, ovaj drugi - prosto, dosuđeni faul domaćina na Zvezdinoj polovini terena, gde se i desila svađa između Kange i Kovača.

54' - Čukarički konkretniji na početku drugog poluvremena, ostvarili su i jedan šut, istina - pored mete.

53' - Sukob na terenu! Pokoškali su se Kanga i Kovač, zbog jednog kontakta "u prolazu". Došlo je do nasrtanja jednog na drugog, odgurivali su se dok ih saigrači nisu razdvojili. Obojica su dobila po žuti karton.

51' - Meč je nastavljen, a polu-priliku stvorili su domaćini. Kovač se dobro ubacio iza leđa Zvezdine odbrane po desnoj strani, oštro centrirao u peterac, a to dodavanje "presekao" Milan Borjan.

49' - Pankov se žali na povredu. Izgleda da će moći da nastavi da igra. Podsetimo, Zvezda je zbog povrede na samom početku meča ostala bez napadača iz startne postave, Aleksandra Pešića.

48' - Velika bakljada Zvezdinih navijača. Redari stoje između njih i aut-linije.

46' - Počelo je drugo poluvreme.

Slavlje fudbalera Crvene zvezde posle gola Kataija na gostovanju Čukaričkom / FOTO: FK Crvena zvezda

Kraj poluvremena, Zvezda vodi sa 0:1 golom Aleksandra Kataija. Zasluženo, jer je u poslednjih 15-ak minuta uvodnog dela meča dominirala, stvarala šanse i, posle pogođene prečke, jednu od njih i iskoristila. Čukarički nije uputio nijedan jedini udarac, a gosti devet (tri u okvir gola). Crveno-beli su imali veći posed lopte, 56% naspram 44%.

43' - Ljuti se sada malo Mirko Ivanić na Marka Gobeljića, jer je desni bek Crvene zvezde mogao da mu doda loptu usled utrčavanja iza leđa odbrane domaćih, no Gobeljić je bio ubeđen da će šutirajući doneti 0:2 Zvezdi, pa se na udarac i odlučio. Nije bio precizan.

40' - Evo kako je Aleksandar Katai dao gol za vođstvo Crvene zvezde:

 

39' - Umalo da Zvezda na identičan način udvostruči vođstvo, s tim da je Kangin centaršut ovoga puta pronašao Rodića, koji je probao isto što i Katai, ali je on, za razliku od Zvezdine "desetke", loptu poslao pokraj gola Čukaričkog.

38' - Gelor Kanga je centirao s desnog krila, i to idealno, ka daljoj stativi, odakle je Aleksandar Katai glavom poslao loptu u mrežu Čukaričkog za vođstvo Crvene zvezde.

37' - Gol! Aleksandar Katai, Zvezda vodi 0:1!

34' - Drži se za glavu Đorđe Ivanović, petostruki strelac ove sezone za Čukarički. Požalio se na udarac rukom u jednom duelu, no meč je posle 20-ak sekundi prekida zbog njegovog ležanja na terenu, ipak nastavljen.

33' - Golman Mićović sada spasava Čukarički. Kanga se probio po desnom krilu Zvezdinog napada, dobro centrirao, Ivanić prihvatio loptu i, iskosa s desne strane, šutirao, a čuvar mreže "brđana", dobro postavljen u bližem uglu, uspeo da ukroti taj udarac.

30' - Prečka! Aleksandar Katai je uzdrmao okvir gola Čukaričkog, i to nakon što je, iskosa s leve strane, uspeo da zbuni Drezgića koji ga je čuvao, a onda raspalio po lopti koja je pogodila prečku i vratila se u polje, kod igrača domaćih.

29' - Bukari sada preti domaćinima, no šutira pravo u golmana Čukaričkog. Zvezda je potpuno preuzela incijativu.

27' - Solidan šut Kataija iz slobodnog udarca, ne i dovoljno precizan. Lopta je udarila u spoljni deo mreže.

26' - Docić je odlično "pročitao" šta će Kanga da uradi, pa je to nisko dodavanje iz slobodno udarca s desnog krila presekao. Ipak, njegov kontranapad osujetio mu je donedavni saigrač, Mijailović, posle čega je Stevanović nesportski zaustavio Stefana Mitrovića i dobio žuti karton. Nova dobra pozicija za direktan šut na gol Čukaričkog. Sada s leve strane.

25' - Katai je izveo prvi korner Zvezde s desne strane, a Čukarički sprečio da lopta dođe do nekog od crveno-belih. Ipak, od kontre "brđana" neće biti ništa, jer je dosuđen indirekt na oko 30 metara od gola domaćih, usled visoko podignute noge od strane jednog igrača Čukaričkog.

22' - Lukav napad Čukaričkog osujetio je golman Zvezde Borjan. Čukarički se brzo transformisao iz defanzive u napadački nalet, a kretnjom probao da zbuni rivale. Ovusu se ubacio u sredinu, ka njemu je poslato dugačko dodavanje, no sve je pratio kapiten crveno-belih i, istrčavanjem iz kaznenog prostora, sprečio da ova situacija postane opasnija po njega i mrežu koju čuva.

19' - Crveno-beli imaju veći posed lopte, ali još uvek nemaju šut koji bi im doneo prednost. Kanga je sada probao iz slobodnog udarca da asistira Milunoviću, koji se malo povredio u skok-duelu, ali će nastaviti da igra. Lopta je pripala "brđanima".

17' - Zvezda je preuzela inicijativu u poslednja 3-4 minuta.

14' - Posle nešto više od tri minuta igranja s fudbalerom manje, Zvezda ponovo ima jedanaestoricu na terenu. Bukari je zamenio povređenog Pešića.

12' - Definitivno Pešić neće moći da igra. Polako odlazi ka klupi, na brzinu se zagreva Bukari, koji će ga zameniti.

10' - Šansa i onda peh za Zvezdu! Drezgić se okliznuo kada mu je lopta vraćana sa centra terena, nje se dokopao Zvezdin napadač Aleksandar Pešić i stuštio se ka golu Čukaričkog. Taman kada je hteo da šutne, uklizavanje je otpočeo Kovačević i tako, na sjajan način, sprečio da lopta priđe golu. A ne samo da je Zvezda ostala bez željenog vođstva, već je Aleksandar Pešić izgleda ozbiljnije povredio zadnju ložu i po svoj prilici neće moći da igra više.

6' - Docić preti crveno-belima, ali samo do 30-ak metara od njihovog gola. Gobeljić ga je zaustavio. Čukarički za nijansu ima veći posed lopte na početku meča, no najozbiljniju akciju zasad je izvela Zvezda.

4' - Opasni Ovusu je probao da se probije po desnoj strani napada "Čuke", no Rodić ga je zagradio i ispratio loptu u gol-aut.

2' - Dobra akcija Zvezde i umalo gol već na samom početku. Gobeljić se našao prilično usamljen na desnom krilu, zaboravila je na njega odbrana Čukaričkog, a on je odatle centrirao ka daljoj stativi. Tamo je Katai bio najviši u skoku, ali je, želeći da proigra desno od sebe mladog Stefana Mitrovića, to uradio tako da njegov saigrač nije mogao da stigne do lopte na željeni način.

1' - Utakmica je počela!

18.32 - Najnovija vest iz srpskog fudbala: PARTIZAN IZGUBIO U HUMSKOJ: Spartak stigao do trijumfa u samoj završnici

18.30 - Evo i sastava:

Čukarički: Mićović, Stevanović, Kovačević, Drezgić, Tošić, Sisoko, Docić, Kovač, Ovusu, Ivanović, Badamosi

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić, Mijailović, Katai, Kanga, Ivanić, Mitrović, Pešić

Pretposlednji zadatak "brđana" i šampiona Srbije pred mundijalsku pauzu biće veliki izazov i za jedne i za druge.

Domaći se susreću s vodećim timom, braniocem trona i ekipom koja nijednom u Superligi nije doživela poraz ove sezone (u 17 dosadašnjih mečeva), a crveno-beli za suparnika imaju vrlo neugodnog domaćina, koji je na svom terenu samo jedan jedini put izgubio u aktuelnom šampionatu, i to na njegovom samom početku, kada je uz igrača manje poražen od TSC-a.

Istina, Čukarički je u poslednja četiri kola bez trijumfa (poraz, pa tri remija), što daje nadu ekipi s Marakane da bi tu crnu seriju crno-belih sa Banovog Brda mogli lakše da produže nego što je bio slučaj kada su "brđani" bili u zenitu forme, tokom oktobra.

Uoči meča

Očekivanja pred duel sa četvrtoplasiranim timom Mocart bet Superlige Srbije izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević.

- Čukarički je u malom padu rezultata, ali ima dobar trend igre, kvalitetna su ekipa sa sjajnim igračim kadrom i posebnim talentom u ofanzivi. Imali su nesreću da ne ostvare povoljan rezultat na nekoliko utakmica, ali u pripremi meča im ukazujemo maksimalno poštovanje i spremamo se za susret, ne gledajući njihovu trenutnu formu - rekao je Milojević.

 
Boje Čukaričkog brani i Vladimir Lučić, talentovani Zvezdin akademac koji se kali na pozajmici među "brđanima".
 
- Lučić je kvalitetan igrač, igra u dobroj ekipi i definitivno je momak na koga treba da obratimo pažnju. U konkurenciji je na poziciji gde imamo najviše igrača i morali smo da budemo realni i svesni da je njemu najbitnija minutaža i to da konstantno igra. On to sjajno koristi u Čukaričkom, a za dalje ćemo videti kad se završi sezona.
 
Mladi Mijatović skrenuo je pažnju na sebe prethodnim igrama za Zvezdu. Milojević pohvalno govori o njemu, ali nije želeo da potvrdi da će zaigrati na Banovom brdu u četvrtak.
 
- Videćemo da li će Mijatović početi, ali razgovarali smo i izuzetno sam zadovoljan odnosom, radom i talentom koji pokazuje. Ako bude radio kao do sad i ispravljao ono što treba, dobiće podršku od svih u stručnom štabu. Smatram da treba da se fokusira samo na prvi tim, da se bori za pet ili 50 minuta i da u tom slučaju nagrada za njega, nas i navijače neće izostati. 
 
Zvezda ima i kadrovskih problema zbog stomačnog virusa u svlačionici, ali veruje Milojević da će se zdravstveni bilten popraviti pred meč.
 
- Imamo nekoliko igrača koji su imali problem sa stomačnim virusom, ali je situacija sve bolja. Imamo dan i po do početka utakmice i mislim da će sve da bude u redu sa igračima koji su imali problem. 
 
Dilema između Sanoga i Mijailovića...
 
- Kada je to u pitanju, uvek gledamo ko je trenutno u boljoj formi, jer su i Mijailović i Sanogo kvalitetni igrači. Znamo šta Sanogo može kad je spreman i prvo je bilo pitanje da li će uopšte igrati do kraja sezone, ali evo, već trenira sa nama. Možda nije za 90 minuta u ovom momentu, ali je igrač koji nam mnogo znači.
 
Mnogo bure diglo se poslednjih dana oko suđenja u Mocart bet Super ligi, ali trener crveno-belih fkusiran je isključivo na igru svoje ekipe.
 
- Ne komentarišem suđenje, jer se ne bavim faktorima na koje ne mogu da utičem. Ne želim tome da posvećujem pažnju. Usmeren sam na nas, da odigramo maksimalno ozbiljnu utakmicu i da angažovano odradimo sve zahteve i pristupimo meču kao da je prvi, a ne pretposlednji u ovom delu sezone. Moramo da zaboravimo psihološki umor i da damo sve od sebe da pobedimo utakmicu. 
 
Ciljevi u Crvenoj zvezdi su uvek najveći. 
 
- Zadovoljan sam bodovnim saldom koji smo ostvarili u ligi, pogotovo ako se uzme u obzir da smo od 11 utakmica, svega tri imali kod kuće i osam na gostovanju, a to uopšte nije lako. Ako neko misli da jeste, onda se vara. Mislim da smo u mnogim utakmicama mogli da pružimo bolju igru, ali bilo je mečeva gde smo bili veoma dobri. Svesni smo toga, ali uvek sebi postavljamo najviše ciljeve, tako da, želimo da unapređujemo i rezultat, i igru, i igrače. Znamo gde smo i šta smo i dobro je što imamo trend rezultata, koji ćemo, nadam se, nastaviti protiv Čukaričkog - podvukao je Milojević. 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)