ZVEZDA JOŠ SIJA NA EVROPSKOM NEBU! Turci pali na Marakani, drama u grupi pred poslednje kolo

Александар Илић
Aleksandar Ilić

27. 10. 2022. u 22:53 >> 22:53

FUDBALERI Crvene zvezde su u grupi H Lige Evrope, u okviru petog kola dočekali Trabzonspor i slavili protiv Turaka 2:1 (1:1) , a golove za srpskog predstavnika postigli su Katai i Pešić.

ЗВЕЗДА ЈОШ СИЈА НА ЕВРОПСКОМ НЕБУ! Турци пали на Маракани, драма у групи пред последње коло

FOTO: M. Vukadinović

Neverovatnu fudbalsku predstavu priredili su srpski šampion i trećeplasirani tim prvenstva Turske, nakon nešto mirnijeg početka u kome je Crvena zvezda kontrolisala igru viđena je velika drama u prvom poluvremenu.

Gelor Kanga je već u drugom minutu proigrao Osmana Bukarija, a on je uputio loptu u šesnaesterac, gde ju je dočekao Stefan Mitrović koji je nije najbolje zahvatio.

Fantastičnu je priliku imao Aleksandar Pešić koji je pobegao svojim ćčuvarima i iskosa, odbranio mu je Ugurčan Čakir. Ipak, bio je tom prilikom i ofsajd.

Ponovo je 12 minuta kasnije veliku priliku imao Domaćin. Eraković je lepo proigrao Aleksandra kataija, a on šutirao direktno u golmana Trabzona.

Pokušao je Bukari u 27. minutu. Čakir još jednom brani. Odgovorio je turski tim Hamšik je šutirao, sa velike udaljenosti loptu je poslao direktno u Milana Borjana. Nakon lošeg dodavanja Gelora Kange Hamšik je proigrao Trezegea, a Zvezda je uspela da se odbrani.

FOTO: M. Vukadinović

Sreća je još jednom pogledala Crvenu zvezdu. Bardi je šutirao jako ka golu Milana Borjana, golman Zvezde je taman toliko preusmerio loptu vrhovima prstiju da završi na stativi.

Prekinuo je inicijativu rivala Aleksandar Katai u 36. minutu. Na prvu je šutirao, a njegov projektil završio je u mreži Turaka.

Trabzon je izjednačio nepuna dva minuta posle Kataijeve magije. Strelac je Bakasetas iz slobodnog udarca sa preko 25 metara. Lopta je prošla kroz zid u kojem su se igrači Zvezde loše postavili i na putu ka mreži pogađa Mitrovića u leđa.

Zbog toga je prevarila Borjana koji je krenuo na jednu, a lopta otišla na drugu stranu. Kapiten Crvene zvezde je ljut na Mitrovića i pokazuje mu da nije smeo da se okreće bočno u skoku, već da je trebalo da ostane prema lopti. Zbog toga je lopta tako lako prošla kroz zid...

FOTO: M. Vukadinović

Na startu drugog poluvremena znatno je opao tempo igre. Prvu ozbiljniju priliku imao je Aleksandar Katai tek u 53. minutu nakon centaršuta Kange, poslao je loptu preko gola.

Tek dva minuta kasnije pogrešio je Milan Rodić, loše je primio loptu, a Muhamed Trezege neprecizno je šutirao, propustivši priliku da kazni njegovu grešku. Potom je Hamšik nakon lepe akcije pogodio prečku. Dosta sreće imao je Milan Borjan.

Ponovo je od 63. minuta vodila Crvena zvezda. Majstorski je Osman Bukari protrčao po desnoj strani, još lepše ubacio loptu u peterac, a Nišlija Aleksandar Pešić je u trku zakucao loptu u mrežu turskog tima.

Trabzonspor dočekuje Ferencvaroš u narednom kolu, dok Crvena zvezda gostuje Monaku gde će se konačno znati može li srpski tim da obezbedi evropsko proleće.

ZVEZDA - TRABZON 2:1

(Katai 36', Pešiž 63' - Bakasetas 39)

KRAJ MEČA

90 +2' Povukla se Zvezda, pokušavaju gosti da probiju, dobro se brani domaćin. Eraković je odlično zatvorio Elmalog koji je pokušao po desnoj strani.

90' produžen je meč četiri minuta

86' Ivanić se našao u zoni šuta, odbrana je dobro reagovala. Fantastično ga je proigrao Ibrahim Mustafa.

85' dobro je četa Miloša Milojevića zatvorila svoj gol, te Bešiktaš pokušava sa centra da probije ka golu Milana Borjana, ali za sada neuspešno.

80' Napadala je Crvena zvezda uprkos vođstvu, crveno-beli su pokušavali preko Mirka Ivanića da probiju

75' Kingsi Kanvga zamenio je Aleksandra Kataija.

69' Aleksandar Dragović pokazao je klasu u defanzivi. Odlično je blokirao Trezegea kome je dozvoljeno više prostora.

FOTO: M. Vukadinović

PROČITAJTE JOŠ: TRENER TRABZONA SAD IMA RAZLOG VIŠE DA KUPI NjEGOV DRES: Aleksandar Pešić i gol za drugo vođstvo Zvezde protiv Turaka (VIDEO)

63' - Ućutkao je Aleksandar Pešić svoje kritičare. Fantastično je reagovao na proigravanje Bukarija. Vezista je na fantastičan način pobegao svom čuvaru i proigrao visokog Nišliju.

63' GOL CRVENA ZVEZDA

60' - Mirko Ivanić je ušao na teren, a napustio ga je Slavoljub Srnić.

56' Marek Hamšik pokazao je nakon prelepe akcije zbog čega je bio legendarni fudbaler Napolija. Iskoristio je prostor i šutirao ka golu Milana Borjana, pogodio je prečku. Sreća za domaće.

FOTO: M. Vukadinović

55' - Pogrešio je Milan Rodić, loše je primio loptu, a Muhamed Trezege neprecizno je šutirao, propustivši priliku da kazni njegovu grešku.

53' - Prvu ozbiljniju priliku imao je Aleksandar Katai nakon centaršuta Kange, poslao je loptu preko gola.

PROČITAJTE JOŠ: KRSTIO SE I STRELAC ZA TURKE: Ovako je Crvena zvezda primila gol protiv Trabzona odmah posle majstorije Kataija (VIDEO)

48' - Na loš način pokušao je da proigra Mitrović Bukarija, treba istaći da je bio pokriven od strane čuvara.

46' Nastavlja se meč na stadionu Rajko Mitić.

FOTO: M. Vukadinović

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Katai je Zvezdi doneo vođstvo koje je trajalo svega nekoliko minuta. Treba istaći da smo gledali gotovo ujednačenu utakmicu. Turci su imali 51 posto poseda lopte, uz 10 naspram šest šuteva gostiju. Četiri puta reagovao je golman Crvene zvezde a jednom Trabzona.

45 - Mitrović je hitro prošao po levoj strani, a potom ubacio loptu pokušavajući da nađe Bukarija kojem je malo nedostajalo da je stigne.

39' - Bakasetas je izveo prekid sa tridesetak metara, prevarila je lopta Milana Borjana pogodivši Stefana Mitrovića  na putu ka golu.

FOTO: Tanjug/AP

GOL TRABZON

PROČITAJTE JOŠ: MA-GI-KO! Aleksandar Katai i fantastičan gol na utakmici Crvena zvezda - Trabzon koji je raspametio "delije" (VIDEO)

36' Aleksandar Katai je neverovatno raspalio po lopti i poslao je u mrežu golmana Trabzona.

36' GOL CRVENA ZVEZDA

34' Bardi je snažno šutirao, pogodio je stativu, uz malu asistenciju Borjana, potom je i Bakasetas šutirao, još jednom brani golman Zvezde, na drugoj strani Kanga još jednom neprecizan.

27' Bukari je pripretio, još jedan korner za Zvezdu. Izveo ga je Kanga, pogrešio je potom Bukari, usledio je kontra napad Trabzona. Hamšik je bio usamljen, Borjan brani udarac Bakasetasa.

FOTO: Tanjug/AP

25' Určan Čakir je odbranio neverovatnu priliku. Katai je raspalio po lopti sa petnaestak metara, a fantastično je reagovao golman gostiju.

23' Velika prilika za Zvezdu. Iznenadila je lopta Bukarija, prošla je kroz ceo šesnaesterac, a omaleni vezista propustio ju je do Strahinje Erakovića, a štoper Zvezde šutirao je preko prečke.

20' - Hamšik je bio u zoni šuta, Slovaku niko nije zatvorio prostor, ali je šutirao pravo u Milana Borjana.

17'- Već drugi put Kanga greši u predaji lopte. Treba istaći da Zvezda ima kontrolu poseda u ovim trenucima, ali sve do šesnaesterca Turaka, tu je prolaz igračima domaćeg tima zatvoren.

FOTO: Tanjug/AP

Tekst potpisa

16' - Nije uspeo Kataij da dobro reaguje iz prekida.

15' - Dosta je nervozan Bartra. Napravio je faul nad Pešićem, a potom ušao u raspravu sa sudijom iz Portugala Žoaom Pinjeirom. .

12' - Lepu je priliku imao Aleksandar Pešić, bio je iza leđa odbrane, namestio se na šut iskosa, a Ugurdžan brani. Sreća za navijače domaćih, prethodio je tom napadu ofsajd, ali svejedno, veliki promašaj iskusnog napadača.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI VITEZ: Ovako je izgledala koreografija "delija" za meč Crvena zvezda - Trabzonspor (VIDEO)

7' Loše je Milunović pokušao da proigra saigrača, aut za goste na sredini terena.

6'- Igra se prevashodno na sredini terena za sada, u uvodnim minutima lopta je bila u nogama Zvezdinih igrača, kako vreme teče otvara se Trabzon i pokušava po bokovima da zapreti.

3' - Podsetimo, otežana je vidljivost na terenu, kao u doba kada je gostovao slavni Milan, ali ovoga puta nije u pitanju magla koja se spustila na "Marakanu", već posledica velike bakljade.

2' - Kanga je proigrao Bukarija na drugu stativu, on je pokušao da pronađe Stefana Mitrovića.

1' - Utakmica je počela. Prvi napad ima turski tim, a od bakljade delija vidljivost je dosta smanjena na tereenu.

20.40 - Atmosfera pred stadionom Rajko Mitić pred početak meča:

PROČITAJTE JOŠ: MNOGI OSTALI ZATEČENI: Ovako je Crvena zvezda "prebačena" u Ligu šampiona (FOTO)

18.30 - Svlačionica crveno-belih spremna je i čeka igrače Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA OVO NEĆE OPROSTITI TURCIMA: Trabzon pred meč na Marakani poručio ono što se ne poručuje pred meč na Marakani

UOČI MEČA

CRVENA ZVEZDA - TRABZON (sastavi)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugal)

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović,  Milunović, Rodić - Kanga, Srnić, Bukari, Katai, Mitrović - Pešić

Trabzon: Ugurdžan - Striger Larsen, Bartra, Vitor Ugo, Eren Elmali - Hamšik, Gbamen - Bardi, Bakasetas, Trezege - Umut Bozok

Fudbaleri Crvene zvezde u meč ulaze nakon teškom mukom izvojevane pobede nad Radničkim na Čairu (1:2), gde je došlo do velikog emotivnog i psihičkog trošenja pulena Miloša Milojevića.

Sa druge strane, trećeplasirani tim turskog prvenstva savladao je Sivaspor rezultatom 1:0.

Ferencvaroš je prvoplasirani tim grupe sa devet poena, šest imaju Trabzon, na drugoj i Monako na trećoj poziciji. Dok je srpski predstavnik četvrtoplasirani sa tri boda.

REČ TRENERA ZVEZDE - Miloš Milojević: Želimo da budemo ofanzivni

- To je Evropa, sve ekipe su kvalitetne, očekujem dobru utakmicu, snažnu podršku sa tribina i dobar rezultat, izjavio je Milojević na konferenciji za medije. U boljoj su formi u poslednje vreme, dobili su i Monako, a verujem da će se ključna bitka voditi na sredini terena. Znali smo da su kvalitetni, ali verujem da imamo kvaliteta da im se suprostavimo i da ih dobijemo. Hoćemo da budemo ofanzivni, ali nećemo da budemo naivni, naveo je Milojević i dodao da mu je jedina želja da Zvezda sama odlučuje o svojoj sudbini.

REČ TRENERA TRABZONA - Abdulah Avdži: Kupiću Pešićev dres

–Crvena zvezda je vrhunski klub u UEFA takmičenjima, dobro postavljen. Svaki tim želi da pobedi u međunarodnim utakmicama. Znam da će izaći sa željom da pobede. Kupiću Pešićev dres, koji je igrao u Turskoj. Moj sin skuplja dresove. Od prošle godine 19 novih igrača je došlo. Uprkos tome, nismo primili gol na šest od 11 utamica u ligi. Za vreme reprezentativne pauze u novembru čekaju nas treninzi. Igraćemo sa najboljim igračima u svim linijama. Pričalo se u rotaciji u zemlji, igrali smo tri meča u poslednjih sedam dana, putovali smo, izašli smo iz teške situacije na najbolji način, zaključio je Avdži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale