"GROBARI" OVO NISU OČEKIVALI, A NI ŽOC: Potpuno nesvakidašnja situacija u KK Partizan

Novosti online

27. 10. 2022. u 16:33

KEVIN Panter je pre početka sezone imenovan za novog kapitena Partizana. Navijači su s pravom od američkog košarkaša sa srpskim pasošem očekivali da bude lider. Ipak, ne igra ovaj bek na startu onako kako se od njega očekuje.

ГРОБАРИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ, А НИ ЖОЦ: Потпуно несвакидашња ситуација у КК Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Najjače oružje u igri 29-godišnjaka iz Bronksa dosad je bio šut, a upravo je ta kategorija sada u njegovoj igri veoma slaba, iako se na nju dosta oslanja.

Naime, "sedmica" crno-belih je osve sezone od meča sa Albom šutnula 70 puta iz igre i bila precizna samo 18 puta, što je ne baš dobrih 25% preciznosti.

Najlošija utakmica u ovom pogledu za Pantera je poslednja koju je Partizan odigrao u ABA ligi sa Mornarom, kada mu je šut bio 0/10, a na parketu je proveo skoro 13 minuta.

Ono što takođe upada u oči je posebno loš procenat u regionalnom takmičenju - 2/22. Šuteve je pogađao samo protiv MZT-a i Studentskog centra. Oba pogotka su bila za dva poena.

Kevin Panter/FOTO: Tanjug / Sava Radovanović

U Evroligi je najučinkovitiji bio u duelu protiv Baskonije kada mu je šut bio 7/18 (4/11 za dva i 3/7 za tri poena). Najslabiji u elitnom takmičenju bio je protiv Olimpije Milano - 2/9.

Utakmica na kojoj je Panter blistao bilo je prvo kolo ABA lige kada su crno-beli igrali sa Cibonom. Kapiten kluba iz Humske je bio nepogrešiv - 3/3 za dva i 2/2 za tri poena. Ali, na početku teksta smo naglasili da su ovo brojke za sve mečeve do sada, osvim ovog sa "vukovima" iz Zagreba.

Sa druge strane, visoki Zek Ledej (mimo svih očekivanja navijača) fantastično šutira za tri poena - 13/17 na osam utakmica, što je neverovatnih 76%.

U ABA ligi je nepogrešiv bio protiv Mornara - 4/4, dok je u Evroligi najbolji bio u meču sa "manekenima" - 5/6.

FANTASTIČAN Zek Ledej/FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Partizan večeras od 20.30 u "Areni" dočekuje Žalgiris u 5. kolu elitnog takmičenja. Ovaj duel je idealna prilika da Panter popravi šuterski učinak, a Ledej nastavi u istom ritmu. Situacija u koju su doveli ljubitelje crno-belih je da se pitaju "šta se dešava i sa jednim i sa drugim?!", ali sigurno je da će uz Željka Obradovića na klupi i Ledej nastaviti da napreduje u beogradskom klubu, a i novi kapiten Partizana, Panter, da se vrati na košgeterske staze uspehe.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!