NEVEROVATNI ROBERT LEVANDOVSKI: Ispred napadača Barselone samo su dvojica u 21. veku

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 10. 2022. u 21:53

POBEDA Barselone nad Viljarealom (3:0) došla je kao melem na ranu posle poraza u "klasiku", a potop "žute podmornice" zakazao je Robert Levandovski, koji je za četiri minuta ispalio dva torpeda i tako štiklirao golove broj 600 i 601 u karijeri.

НЕВЕРОВАТНИ РОБЕРТ ЛЕВАНДОВСКИ: Испред нападача Барселоне само су двојица у 21. веку

FOTO: AP

Poljak je sada treći najbolji golgeter u 21. veku kada se pogledaju "recke" za klubove u elitnom rangu takmičenja i reprezentaciju, iza nepriksnovenih Lionela Mesija (791) i Kristijana Ronalda (817).

A kada bi se Barseloninoj gol-mašini u ovoj statistici računali i pogoci sa početka karijere kada je kao tinejdžer žario i palio po niželigaškim terenima u domovini, cifra bi bila veća za još 29 golova koliko je kombinovano dao u raznoraznim rangovima poljskog fudbala, koji su varirali od sedmog, pa do trećeg i četvrtog (Delta, B tim Zniča...).

Takođe, poznati fudbalski statističar iz Španije "Mister čip", izračunao je da je Levandovski tek četvrti fudbaler u istoriji španskog fudbala, koji je u prvih deset kola La Lige postigao 11 golova. Pre njega, to je pošlo za rukom Johanu Krojfu, Romariju, Hansu Kranklu i Ronaldu Nazariju da Limi. Zanimljivo, sva četvorica su igrala za Barsu.

Kada se secira golgeterski saldo Levandovskog, jasno je da je najproduktivniji bio u Bajern Minhenu, gde je na 375 utakmica mreže tresao u 344 navrata, a za najberićetniju sezonu u karijeri Poljak može da uzme 2019/2020. kada je u svim takmičenjima za Bavarce 55 puta postizao pogotke.

Omiljena žrtva njegova Borusija

NAJVIŠE golova u karijeri Levandovski je postigao kada je igrao protiv kluba u kojem je napravio ime - Borusije Dortmund. "Milionerima" je 27 puta tresao mrežu, pa zatim slede Volfsburg (26), Augzburg (23), Šalke (21), Verder i Majnc (po 20).

Golovi

ZNIČ 21 (32)

LEH POZNANj 41 (82)
BORUSIJA D. 103 (187)
BAJERN M. 344 (375)
BARSELONA 16 (14)
REPREZENTACIJA 76 (134)
* u zagradi je broj mečeva

BONUS VIDEO: Ovako izgleda avion za argentinske navijače

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)