PARTIZAN SE REVANŠIRAO NAPRETKU: Defanzivac doneo pobedu crno-belima (VIDEO)

Č. V.

20. 10. 2022. u 16:01 >> 18:53

PARTIZAN je pobedio Napredak u odloženoj utakmici 5. kola Mocart Bet Superlige Srbije sa 1:0, a junak trijumfa bio je štoper crno-belih Igor Vujačić.

ПАРТИЗАН СЕ РЕВАНШИРАО НАПРЕТКУ: Дефанзивац донео победу црно-белима (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Vicešampion naše zemlje se na ovaj način revanširao "čarapanima" koji su prošle sezone na ovom stadionu ostali neporaženi (0:0) i na taj način u dobroj meri odaljili Partizan od titule koju je na kraju osvojila Crvena zvezda.

Bio je klub iz Humske bolji rival i zasluženo je došao do novog sedmog vezanog prvenstvenog trijumfa. Igrao se 31. minut kada je crnogorski reprezentativac ispostaviće se postavio konačan rezultat utakmice. Menig je prošao po levoj strani, poslao loptu u kazneni prostor rivala, ona je stigla do do defanzivca domaćeg tima koji je šutirao snažno po zemlji i uspeo je da matira do tog momenta odličnog Petrića.

Upravo je čuvar mreže gostiju blistao u prvom poluvremenu sa nekoliko odličnih intervencija. Mogao je i Napredak do gola, ali je Popović loptu posle udarca glavom uhvatio na samoj liniji. Tada su reagovale i sudije iz VAR sobe koje su proveravali da li je lopta prešla celim obimom i ustanovljeno je da nije.

Drugo poluvreme bilo je dosta slabije, sa mnogo manje prilika i pravih uzbuđenja. Partizan je uspeo da sačuva prednost i tako izbije na drugo mesto na tabeli sa 33 boda, dva manje od lidera Crvene zvezde koja takođe danas igra meč u Novom Sadu koji možete pratiti na portalu "Novosti".

Podsetimo, crno-beli u nedelju dočekuju Javor, dok Napredak u ponedeljak igrao protiv Vojvodine u Kruševcu.

Partizan - Napredak 1:0 (1:0)

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Pavle Tomić. Strelac: Vujačić 30. minut.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Traore, Belić – Dijabate (od 87. Andrade), Natho, Menig (od 75. Pavlović) – Rikardo.

NAPREDAK (3-5-2): Petrić – Bolha, Kerkez, Prijović (od 58. Jovanović) – Vukajlović, Putinčanin, Krstić (od 83. Stevanović), Čečarić (od 58. Pantić), Šarić (od 58. Mićin) – Bastajić, Matić.

Drugo poluvreme: Partizan - Napredak 1:0

90+3' - Kraj utakmice!

90' - Igraće se još tri minuta na ovom susretu. Toliko je sudija Pavle Tomić odlučio da produži meč.

76' - Poslao je trener crno-belih Andriju Pavlovića na teren, izašao je Kvinsi Menig, što znači da će klub iz Humske igrati sa dva napadača do kraja susreta. Jasno je da vicešampion Srbije želi drugim pogotkom da izbegne neizvesnost u finišu.

73' - Nova velika prilika za Partizan. Vujačić je posle centaršuta sa leve strane ostao sam na drugoj stativi, glavom je zahvatio loptu, ali veoma loše i Petriću nije bilo teško da interveniše.

67' - Požalio se na povredu Rikardo Gomeš, a dobro po Partizan je da nije ništa ozbiljno i nastavio je  utakmicu fudbaler sa Zelenortskih Ostrva.

64' - Sve veći pritisak prave izabranici Gordana Petrića. Žele što pre da dođu do drugog gola, no za sada odoleva Napredak.

57' - Nova dobra šansa za domaće. Iz daljine je tukao Traore, ali Petrić je intervenisao, uspeo je loptu da izbije u korner.

55' - Odlična prilika za Partizan. Malo je falilo da gosti postignu autogol, ipak sreća je bila na njihovoj strani i završila je tik pored gola.

50' - Deluje da je bolje ušao u nastavk utakmice. Krenuo je nešto žustrije ka golu domaćih, no za sada nema konkretne prilike.

FOTO: M. Vukadinović

48' - Bivši igrač Partizana Bojan Matić pokušao je da savlada Popovića udarcem iz daljine, ali to je uradio loše i lopta je otišla visoko preko gola.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - Napredak 1:0

Partizan vodi posle prvog poluvremena. Zasluženo vode crno-beli. Prednost je mogla da bude i ubedljivije da na golu gostiju nije blistao Nikola Petrić. Ipak, treba reći i da je Napredak mogao do pogotka, ali stativa i Popović im to nisu dozvolili.

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Odličnom intervencijom Aleksandar Popović je spasao crno-bele da ne prime gol. Šutirao je Bojan Matić, lopta je zakačila Vujačića i dobila čudnu putanju. U toj situaciji momak iz Užica je ostao pribran i sjajno je reagovao odbivši loptu u korer.

37' - Sporan detalj u Humskoj. Šutirao je jedan igrač Napretka glavom, lopta se kretala po linije, prešla ju je, ali ne celim obimom kada je uspeo da interveniše Popović. Ipak, posle konsultacija sa sudijama u VAR sobi ispostavilo se da gola nije bilo, pa do promene rzultata nije došlo.

 

31' - Iskoristio je Paritzan inicijativu i uspeo je da dođe do prednosti. Menig je prošao po levoj strani, poslao loptu u kazneni prostor rivala, stigla je do Vujačića koji je šutirao snažno po zemlji i uspeo je da matira do tog momenta odličnog Petrića.

 

28' - Čini se da su morali mnogo bolje akciju da završe fudbaleri Partizana. Traore je  poslao oštru loptu po zemlji, ona je došla do Filipovića koji je šutirao iz okreta, no jedan igrač gostiju se našao na pravom mestu i izblokirao je udarac desnog beka crno-belih.

26' - Jak udarac loptom u glavu dobio je Bojan Čečarić. Ukazuje se pomoć krilnom igraču Napretka. Dobra vest je ta da će moći da nastavi utakmicu. Inače, ovo je period utakmice u kome nema mnogo uzbuđenja.

20' - Dobar meč za sada u Humskoj. Igra se borbeno sa obe strane, bolje prilike je imao Partizan, dok Napredak još uvek nije zapretio Popoviću.

FOTO: M. Vukadinović

19' - Pokušao je Urošević iz velike daljine. Ipak, loše je to uradio i lopta je otišla daleko od gola Kurševljana.

14' - Udarac je oprobao i Natho. Izraelac je natrčao na odbijenu loptu, ali šut nije bio dovoljno jak, pa nije bilo problema za golmana gostiju da ponovo sačuva gol.

10' - Novi opasan napad domaćina. Natho je proigrao Rikarda, čiji udarac je iskosa sa leve strane zaustavio za sada odlični Petrić.

7' - Prvi šut na utakmici uputio je Kristijan Belić sa nekih 25 metara. To nije uradio onako kako je želeo pa je lopta otišla visoko preko gola koji čuva Nikola Petrić. Najveću priliku na utakmici propustio je Menig. Dijabate je prošao po desnoj strani, poslao loptu po zemlji, a udarac Holanđanina iz neposredne blizine je uspeo da odbrani čuvar mreže gostiju.

 

5' - Uzvratio je Partizan. Dijabate je gurnuo loptu u prostor za Meniga, ali je Kerkez bio na pravom i u poslednjem trenutku intervenisao Kerkez.

4' - Prva kakva takva opasnost desila se pred golom domaćih. Ipak, odbrana crno-belih je dobro reagovala nakon centaršuta sa leve strane, pa opasnosti po gol Popovića nije bilo.

1' - Počela je odložena utakmica 5. kola koja se igra u Humskoj.

Uoči meča:

Današnji rival crno-belih je veliki dužnik ekipi iz Humske, pošto je prošle sezone uspeo da ostane neporažen u Beogradu (0:0) i na taj način u velikoj meri odredi dalji tok prvenstva.

Sada izabranici Gordana Petrića žele da se revanširaju timu Dušana Đorđevića i nastave sa pobedama u domaćem šampionatu (šest vezanih trijumfa). Ipak, "čarapani" se takođe nalaze u dobroj formi. Oni u poslednjih osam mečeva imaju pet pobeda i tri poraza i to im sigurno uliva nadu da ponovo mogu da sapletu favorita.

Crno-beli u ovaj meč ulaze sa pozicije tri i 30 osvojenih bodova, dok je Napredak na 10. mestu da 17 bodova.

Sastavi timova:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

NAPREDAk (3-5-2): Petrić – Bolha, Kerkez, Prijović – Vukajlović, Putinčanin, Krstić, Čečarić – Bastajić, Matić.

BONUS VIDEO: "NIJE MENI VRUĆA GLAVA, UVEK SAM JA HLADAN": Gordan Petrić posle infarkt završnice sa Čukaričkim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!