ČUDESNO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Inter i Barsa očarali u derbiju, Liverpul uništio Rendžers, blickrig Totenhema

Novosti online

12. 10. 2022. u 22:59

VEČERAŠNjIM utakmicama spuštena je zavesa na četvrto kolo Lige šampiona.

ЧУДЕСНО ВЕЧЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Интер и Барса очарали у дербију, Ливерпул уништио Ренџерс, блицкриг Тотенхема

FOTO: EPA

Gledajući rezultatski značaj, imena i reputacije klubova, ali i fudbalsku predstavu koja je završena remije 3:3 danas je derbi bez dileme igran na "Kamp Nouu", gde je Barselona ugostila ekipu Intera. Renovirani tim iz Katalonije uložio je mnogo, i sa mnogo ambicija ušao u novu sezonu na putu ka povratku u vrh Evrope. 

Publika je prepoznala značaj utakmice, velelpni stadion ispunjen gotovo do poslednjeg mesta nosio je Barsu u prvom poluvremenu koje je rešeno u korist španskog kluba golom Osmana Dembelea u 40. minutu. 

Potpuni delirijum! Stadion je podrhtavao, a onda samo što su se igrači vratili sa odmora i Nikolo Barela matira Ter Štegena.

Nakon gola u 50. minutu čudesni Argentinac Lautaro Matrinez donosi veliki preokret u 63. Prijem genija, i onda BUM! Lopta pogađa jednu stativu, pa drugu i završava u mreži, a atmosfer na "Nou Kampu" se izduvala poput balona. 

U 82. minutu Robert Levandovski donosi izjednačenje, ali onda novi šok u Kataloniji u 89. i Gosens pogađa za totalnu ludnicu.

Cela klupa Intera slavila je na sred "Nou Kampa", bili su neroazuri nadomak i da se matematički domognu osmine finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Ipak jedan čovek im je pokvario planove, Robert Levanvodski odložio je golom u 92 minutu veliko slavlje italijanskog tima.

U istoj grupi Bajern je rutinski savladao Plzenj u Češkoj – 4:1. Bavarska mašina je čitav posao završila u prvom poluvremenu, redom su pogađali Mane u desetom, Miler u 14, potom Gorecka u 25. i 35. minutu. Tada su gosti iz Minhena “povukli ručnu”, što je Plzenj iskoristio da smanji rezultat preko Vikanove u 62. i Klimenta u 75. minutu. 

Zanimljivo je bilo i u Londonu, gde je Totenhem ugostio prošlogodišnjeg šampiona Lige Evrope - Ajntraht. 

Nemci su šokantno poveli golom Kamade, ali onda "blickrig' izabranika Antonija Kontea. Prvo Son trese mrežu na asistenciju Kejna u 20. minutu. Osam minuta kasnije Kejn je realizovao jedanaesterac, a potom momak iz Južne Koreje je još jednom zatresao mrežu za velikih 3:1. 

Do kraja meča u završnici Ajtraht sa igračem manje stiže do 3:2 golom Alidua.

Najubedljiviju pobedu ove noći odneo je Liverpul, koji je uprkos brojnim povredama i izostancima Trenta Alekzandera Arnolda, Džoela Matipa i Luisa Dijaza pregazio Glazgov Rendžers rezultatom 7:1 na dupke punom "Ajbroksu". 

Škoti su poveli sa 1:0 golom Skota Arfilda, ali je od tog trenutka postojao samo jedan tim na terenu - Liverpul. Firmino prvo u 24. minutu, pa potom i u 55. za veliki preokret. Brazilac je potom i maestralno asistirao Darvinu Nunjezu. 

U. 68 minutu sa klupe u igru je ušao i Mohamed Salah, zvezda tima sa "Enfilda" koja je neprepoznatljiva ove sezone. Egipćanin je proveo svega 13 minuta u igri i za to vreme uspeo da postigne het trik i najavi onu staru verziju sebe. Konačnih 7:1 postavilo je dete kluba iz "grada Bitlsa", Harvi Eliot.

Bilo je ovo čudesno veče u Ligi Šampiona, sa prosekom većim od 5 golova po meču.

BONUS VIDEO: Gordan Petrić otkrio kako se kladi s drugarima i zašto ima besplatne ručkove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!