HOĆETE DA BODRITE SRBIJU NA MUNDIJALU? Ovo su Kovid-pravila za ulazak u Katar ako idete na Svetsko prvenstvo

Novosti online

29. 09. 2022. u 16:15

FUDBALSKA reprezentacija Srbije igra sve bolje, digla je formu baš kad treba - pred Mundijal, a sada su organizatori Svetskog prvenstva čiji je domaćin Katar obavestili javnost koja Kovid-pravila važe za ulazak u tu zemlju ako neko planira da na licu mesta posmatra mečeve šampionata planete u fudbalu.

ХОЋЕТЕ ДА БОДРИТЕ СРБИЈУ НА МУНДИЈАЛУ? Ово су Ковид-правила за улазак у Катар ако идете на Светско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Vakcinacija nije obavezna, ali PCR test ili antigenski test jesu.

Evo kako glasi obaveštenje organizatora:

"Za FIFA Svetsko prvenstvo 2022, koje se održava u Kataru od 20. novembra do 18. decembra, svi navijači stariji od šet godina moraju u svojim zemljama, pred polazak, da obave PCR test i to najkasnije 48 sati pre nego što se upute u Katar, ili da imaju urađen antigenski test koji nije stariji od 24 sata. 

Ako to obave, a rezultati pokažu da nisu zaraženi koronavirusom, biće im dozvoljen ulazak u Katar i to bez obzira na to da li su vakcinisani protiv novog koronavirusa ili nisu.

Rezultati testa moraju da se pokažu po dolasku na aerodrom.

Posetioci Katara nisu u obavezi da se iznova testiraju na koronavirus kada stignu u Katar.

Neće biti priznavani rezultati samoobavljenih antigenskih testiranja, a deca mlađa od šet godina nisu u obavez da obave ni antigen, ni PCR test pre dolaska u Katar"

Podsetimo, "orlovi" su u subotu posle preokreta pobedili Švedsku u pravoj fudbalskoj rapsodiji, a u utorak uveče u Norveška je poklekla pred sjajnom reprezentacijom Srbije koja se tako na sjajan način "najavila" za Mundijal.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)