"JEDEM KAO KONJ": Holand otkrio čime se hrani - kopira Ronalda, na piletini živi, picom vara, a tek čega se sve odriče

Novosti online

27. 09. 2022. u 16:47

ERLING HOLAND je ime koje se vinulo u meteorske visine najvažnije sporedne stvari na svetu. Za kratko vreme oborio je sijaset rekorda, demonstrirao predatorski instinkt i postao istinska fudbalska zvezda o kojoj bruji ceo svet.

ЈЕДЕМ КАО КОЊ: Холанд открио чиме се храни - копира Роналда, на пилетини живи, пицом вара, а тек чега се све одриче

FOTO: AP

Norveški gol-geter je jedan od najspremnijih igrača na planeti, ali njegova sjajna forma je ispraćena nestvarnom disciplinom i odricanjima od čulnih užitaka, kao i od modernog načina života. Igrač Mačester Sitija nedavno je otkrio tajne svoje vrlo čudesne forme.

Zanimljivo da Holand koristi jednu revolucionarnu metodu, prenosi "Sport.es". Norvežanin koristi vrstu posebno izrađenih naočara koje stavlja nekoliko sati pre spavanja, a one filtriraju svetlost aparata, intenzivnu svetlost lampi, ali i hladnih prostorija. Štaviše, napadač izbegava korišćenje električnih uređaja nekoliko sati pre spavanja.

FOTO: EPA

NJegova ishrana još je jedan važan detalj koji je odigrao veliku ulogu u njegovom fizičkom, mentalnom, ali i sveukupnom fudbalskom razvoju otkrio je njegov bivši lični trener, Erase Senslid.

- Jede cele tanjire piletine i testenine kuvane bez soli i masti, te tanjire sabljarke, orade, bakalara. Pije uglavnom vodu i izbegava zaslađena pića i smrznutu hranu, te jede uglavnom sveže proizvode.

Tokom svog boravka u Borusiji Dortmund Erling Holand uspeo je nabaciti 12 kilograma mišićne mase u 15 meseci i izjavio da "jede kao konj".

- NJegovo telo tako dobro reaguje na trening jer ima privilegiju da vuče dobru genetiku. U 15 meseci nabacio je 12 kilograma mišića. Bilo je ludo. Izgradio sam mu mišiće od nule. Uvek je bio najbliži švedskom stolu i njegov je tanjir doslovno bio pun hrane - rekao je Seenslid.

Holand je takođe odlučio još u tinejdžerskim danima da će kopirati ono što radi Kristijano Ronaldo, odnosno u svojoj ishrani koristi apsolutno sve što i zvezda Mančester junajteda.

FOTO:EPA

Ronaldova dijeta koju koristi i norveški napadač donosi šest različitih obroka dnevno. Uglavnom je na meniju pasta i piletina kojima dobija neophodne proteine i ugljenehidrate.

Ipak, ono što izdvaja pastu i piletinu od svega je činjenica da ih kuvari koji pripremaju obroke po striktnoj naredbi ne sole.

Takođe, takozvani 'čit dej'  (dan kada sebi da oduška) je prava retkost, ali ponekad se uzme komad pice tada ili kebaba.

Voda je jedini napitak koji je u upotrebi. Tek ponekad se na meniju nađe i sok od narandže ili ananasa, ali samo za doručak. U ostatku dana pije se samo voda.

Od Ronalda je ovakav životni stil napravio zver, a na dobrom putu je i Holand.

TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu