LIGA NACIJA: Fudbalska magija Kevina de Brujnea dovoljna Belgiji za trijumf, Holanđani stavili u džep Levandovskog (VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2022. u 22:42

VEČERAŠNjIM utakmicama Lige nacija kompletirano je peto kolo lige A grupe 4 ovog takmičenja, a favoriti su ove noći opravdali očekivanja.

ЛИГА НАЦИЈА: Фудбалска магија Кевина де Брујнеа довољна Белгији за тријумф, Холанђани ставили у џеп Левандовског (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Lider grupe Holandija išla je na noge Poljskoj u Varšavi i već u 15. minutu utišala prestonicu današnjeg rivala. Fudbaler PSV-a Konor Gakpo je dobio pravovremeno dodavanje Denzela Damfriza i zatresao mrežu protivnika. 

Izabranici Luija van Gala potom su umirili tempo i znalački vrebali novu pukotinu u odbrani Poljaka, a pronašao ju je Stiven Bergvajn. Bivši član Totenhema, a sadašnji saigrač Dušana Tadića u Ajaksu u 60 minutu prelepo je plasirao loptu iza leđa golmana Ščensnog.

Zvezda Poljske Robert Levandovski proveo je svih 90 minuta, ali je bio neprimetan pored nestvarnih Virdžila van Dajka i Nejtana Akea. 

U istoj grupi Belgija je na domaćem terenu porazila ekipu Velsa na krilima razigranog Kevina de Brujnea koji je u 10 minutu preciznim udarcem sa ruba šesnaesterca doneo prednost svojoj reprezentaciji. 

U 37. minutu fudbaler Mančester Sitija bio je u ulozi asistenta, kada je pokazao magiju u nogama i na sebi svojstven način uposlio Mičija Bačuaji koji je duplirao prednost. 

Konačnih 2:1, postavio je Mur, nakon što je bio impresivan u skoku i na centaršut Brenana Džonsona vratio u tom 50. minutu rezultatsku neizvesnost u meč.

Za dva dana sledi derbi zemalja Beneluksa Holandije i Belgije, dok će koplja u drugom meču ukrstiti večeras poraženi reprezentativci Poljske i Velsa

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima