SRBI NEĆE NOSITI TRAKU DUGINIH BOJA: Oglasili se iz Fudbalskog saveza Srbije: "To pitanje je za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno"

Novosti online

22. 09. 2022. u 21:23

GENERALNI sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović danas je potvrdio da naša nacionalna selekcija neće na teren izlaziti sa trakom duginih boja na predstojećem Mundijalu u Kataru.

СРБИ НЕЋЕ НОСИТИ ТРАКУ ДУГИНИХ БОЈА: Огласили се из Фудбалског савеза Србије: То питање је за наше друштво веома осетљиво и непотребно

Foto: Printskrin

On je naveo kako je Srbija dobila upit da se priključi navedenoj inicijativi, ali da je na to odgovorila negativno i da neće uzeti učešće.

- Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo - rekao je Šurbatović, a potom dodao:

- Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa "Stop war" i "Peace" smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo - ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS - rekao je generalni sekretar ove organizacije.

Podsetimo, Svetsko prvenstvu u Kataru počinje 21. novembra, a veliko finale zakazano je za 18. decembar. 

Srpski "orlovi" predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem "Piksijem" nalaze se u grupi sa nacionalnom selekcijom Brazila, Švajcarske i Kameruna. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (13)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima