ITALIJANI SPUSTILI HRVATSKU EUFORIJU: Dinamo poklekao u Milanu, Škoti i Ukrajinci podelili bodove (VIDEO)

Novosti online

14. 09. 2022. u 20:39

UTAKMICAMA u nešto ranijem terminu, Milan - Dinamo i Šahtjor - Seltik započet je drugi dan drugog kola Lige šampiona.

ИТАЛИЈАНИ СПУСТИЛИ ХРВАТСКУ ЕУФОРИЈУ: Динамо поклекао у Милану, Шкоти и Украјинци поделили бодове (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Meč koji je definitivno ljubiteljima fudbala odneo pažnju bio je onaj odigran u gradu mode, gde je domaći Milan savladao Dinamo iz Zagreba rezultatom 3:1.

Nakon što je hrvatski tim iznenadio Čelsi u prvom kolu, delovalo je da su spremni da "skinu skalp" još jednom favoritu u svojoj grupi. Punih 45 minuta nosili su se sa prvakom Italije, i baš kao i protiv engleskog giganta odbrana "modrih" je delovala jako kompaktno. 

I onda, trenutka dekoncentracije, Josip Šutalo je nespretno startovao i načinio jedanaesterac, a odgovornost je preuzeo iskusni Olivije Žiru, i matirao golmana Livakovića, tik pred odlazak u svlačionicu.

Uzdrmalo je to fudbalere Dinama, a to se osetilo i na startu drugog poluvremena, pa je Rafael Leao već u 47 minutu asistirao mladom Salemekersu koji je duplirao prednost svog tima. 

Usledio je munjevit odgovor manje od 10 minuta nakon početnog šoka, a ko drugi do Mislav Oršić. Brzonogo krilo Zagrepčana je kombinovalo sa Brunom Petkovićem, koji mu je petom odigrao povratnu, a onda Oršić šalje precizan udarac i smanjuje na 2:1. 

Konačnih 3:1 i kraj nadanja za Dinamo doneo je Tomazo Pobega, golom u 77 minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U drugom meču odigranom u istom terminu, viđena je prava rovovska borba. Ukrajinski Šahtjor u Poljskoj je dočekao škotski Seltik.

Već u 10 minutu gosti su poveli, autogolom Bondarenka, ali je već u 29. krilo Šahtjora Mudrik,  fenomenalnim finišom krunisao je loptu u prostor koju mu je poslao Georgi Sudakov, i ispostaviće se već tada postavio konačan rezultat ovog meča, koji nije obilovao šansama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!