GORI ZAGREB: Dinamo priredio senzaciju na startu Lige šampiona! Čelsi pao u grotlu "Maksimira"

Novosti online

06. 09. 2022. u 20:41

UTAKMICAMA Dinamo-Čelsi i Borusija Dortmund-Kopenhagen startovalo je novo izdanje fudbalske Lige šampiona.

ГОРИ ЗАГРЕБ: Динамо приредио сензацију на старту Лиге шампиона! Челси пао у гротлу Максимира

FOTO: EPA

Uz svo poštovanje prema gigantu rurske oblasti koji je savladao velikana Danske ubedljivim rezultatom 3:0, šou je definitivno odneo prvak Hrvatske.

Naime, Dinamo je u grotlu svog "Maksimira" uspeo da iznenadi slavni Čelsi, prvaka Evrope koji je i po večerašnjem, a i gledajući izdanja u Premijer ligi u ozbiljnoj krizi.

Ako se izuzme posed lopte koji je bio na strani Engleza, Dinamo niti jednog trenutka nije bio u podređenom položaju, a najava velikog iznenađenja došla je već u 13. minutu.

Mislav Oršić, zvezda tima iz Zagreba povukao je loptu sa svoje polovine nakon asistencije Bruna Petkovića, nestvarno ju je vukao sve do protivničkog gola i onda potez genija, neverovatno inteligentno je brzonogo krilo proturilo loptu pored nemoćnog golmana Mendija. 

"Modri" su potom zaigrali kompaktno u odbrani, zatvorili sve puteve ka golu ne dozvolivši protivniku niti jednu izglednu priliku koja bi mogla dobiti epitet gol-šansa sve do 86. minuta kada je Ris Džejms pogodio okvir gola. 

Gorostasni Dino Perić i Josip Šutalo oformili su tandem koji je ove večeri u prestonici Hrvatske delovao besprekorno, pa je tako tim iz Londona uputio sam dva šuta u okvir gola nesavladivog Livakovića.  

Nestvarna atmosfera koju su napravili "Bed blu bojsi" nosila je šampiona naših komšija u nadokadi koja je trajala čak osam minut do konačnog trijumfa i prave sezacije na otvaranju najelitnijeg talmičenja Evrope. 

Liga šampiona, 1. kolo, rezultati:

Dinamo Zagreb - Čelsi 1:0 (1:0)

(Oršić 13.)

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0 ( Rojs 35, Gerero 42, Belingem 83)

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a