"AKO SAM JA PROBLEM... Dejan Stanković na konferenciji za štampu posle revanša Zvezda - Makabi otvorio dušu

Č. V.

23. 08. 2022. u 23:51

CRVENA zvezda neće igrati u Ligi šampiona, pošto je u 90. minutu autogolom Milana Pavkova primila gol (2:2). Dejan Stanković i njegovi izabranici moraće da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope, treću godinu zaredom.

АКО САМ ЈА ПРОБЛЕМ... Дејан Станковић на конференцији за штампу после реванша Звезда - Макаби отворио душу

FOTO: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba crveno-belih na konferenciji za novinare, razumljivo, nije bio raspoložen posle nesrećnog ispadanja iz elitnog takmičenja.

On je najpre čestitao šampionu Izraela na plasmanu u elitno takmičenje.

- Čestitao bih ekipi Makabija na prolazu. Jedan organizovan tim koji zna i da se brani i napada, fizički dosta jak. Želim im puno sreće u Ligi šampiona - rekao je Stanković na početku.

Osvrnuo se potom na drugo poluvreme u kome su crveno-beli pali, a objasnio je i zašto se to desilo.

- Splet okolnosti je uticao na drugo poluvreme. Kada primiš gol u poslednjoj sekundi, posle dobrog poluvremena to te malo poljulja. Utakmica je bila onakva kako smo je zamislili u prvom delu, energetski smo dosta pali u drugom poluvremenu, neobjašnjivo mnogo. Dali su igrači mnogo toga u prvom poluvremenu i razumem ih donekele da onako padnu, izgarali su prvo poluvreme. Mnogo nam je žao i veliko je razočarenje. Splet okolonosti, dešavanja kao iz horor filma da su došla. Zahvaljujem se našem najboljem igraču, publici koja nam je mnogo toga dala. Okrećemo se Ligi Evrope koja nije malo takmičenje, ali ostaje žal jer smo hteli da igramo Ligu šampiona. Imamo i naše prvenstvo koje nam donosi direktan plasman u Ligu šampiona, ali ovo je dosta bolno i ja ne znam kako uopšte nalazim reči, ali idemo dalje.

Otkrio je potom da su pojedini igrači roviti odigrali utakmicu i da je prinudno morao da ih zameni. Potom se dotakao i mogućeg odlaska iz kluba.

- Bile su prinudne izmene. Imali smo problem sa Sanogom, uspeli smo da zalečimo nekako tu povredu. Pešić ima problem sa ložom, Rodić je bio rovit, ali je igrao. Sad kad se ne napravi rezultat, otvaraju se mnoga pitanja, da li sam ja za klupu Zvezde, to prvo? Pa onda, kako igramo, da li smo spremni. Ako je ovo neuspeh, ja sam spreman da prhvatim sve konsekvence. Ako klub i navijači smatraju da sam ja problem, nemam problem da snosim posledice. Sve ću poštovati, jer sam dao celog sebe.

Za kraj se dotakao Ohija, no još jednom je objasnio kakva je Makabi ekipa i gde je Zvezdi pravio najviše problema.

- Postojala je opcija da Ohi dobije šansu. Ekipa Makbija je dobro pripremljena na tranziciju i ima igrača koji je jak. Mislim na Pijeroa koji je uspeo mnogo lopti da sačuva pored Dragovića i Milunovića koji su odiugrali odličan meč. U prvom delu susreta i nije bilo toliko loše koliko u drugom kad smo energetski pali.

Bonus video: Sve oko Marakane je bilo u crvenom i belom pred meč Zvezda - Makabi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale