ŠOK NA ENFILDU: Ranjeni Liverpul ponovo kiksnuo, Salah neprepoznatljiv, Nunjezu crveni, Klop u neverici (VIDEO)

Novosti online

15. 08. 2022. u 22:57

DANAS je obeleženo 30 godina od osnivanja engleske Premijer lige, a pod reflektorima kultnog "Enfilda" Liverpul je dočekao ekipu Kristal palasa, i posle kiksa protiv Fulama, usledio je novi, pa je konačan rezultat bio 1:1.

ШОК НА ЕНФИЛДУ: Рањени Ливерпул поново кикснуо, Салах непрепознатљив, Нуњезу црвени, Клоп у неверици (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Krenulo je sve u prepoznatljivom ritmu koji nameće Jirgen Klop, "gegenpresing" lomio je gostujuću ekipu koja nije bila u stanju da poveže više od tri dodavanja. Delovalo je da je sve spremno za ubedljiv trijumf domaćina, a da je samo pitanje trenutka kada će kapitulirati odbrana londonske ekipe.

Do 20. minuta odnos u udarcima bio je 6-0 u korist "redsa". A onda...

Šok na "Enfildu". Izašla je visoko odbrana Liverpula, ostavila prostor ubojitoj igrli i najlojalnijiem ratniku Patrika Vijere - Vilfredu Zahi prostor, a on je to kaznio sjajnim udarcem u sam ugrao golmana Alisona. 

Liverpul je bio dominantniji, imao 75 procenata poseda lopte i 17 udaraca ka golu ekipe iz istočnog Londona, ali ni to nije bilo dovoljno, fudbal je ponovo demonstrirao svoju surovost, a Kristal Palas je otišao na odmor sa prednošću.

U 57. minutu najnovija akvizicija vicešampiona engleske - Darvin Nunjez je naseo na provokaciju Joakima Andersena i dobio direktan crveni, nakon što je glavom nokautirao danskog štopera. Klop je gledao u neverici svoje pulene, ni ne sluteći šta je iza ugla.

Samo 4. minuta kasnije, Džejms Milner odigrava pas, i onda projektil Luisa Diaza za erupciju oduševljenja i neku potpuno novu energiju u redovima Liverpula.  

"Redsi" su i sa igračem manje dominirali, dodali gas, ali je najbolja šansa pripala Palasu, pa je Vilfred Zaha propustio priliku da još jednom utiša stadion, njegov udarac sa svega 5 metara udaljenosti pogodio je stativu.

Do kraja, četa Jirgena Klopa napravila je pravu opsadu gola gostujuće ekipe, ali nedovoljno za ceo plen i tri boda.

U narednom kolu Liverpul ide na "Old traford", na noge ranjenom Mančester junajtedu, dok će Kristal palas na svom "Selhrts parku" dočekati Aston vilu Stivena Džerarda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije