PROHUJALO SA BUKARIJEM: Hitronogi ofanzivac doneo novu dimenziju u napadu Crvene zvezde

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 08. 2022. u 09:30

DA se trener Crvene zvezde Dejan Stanković u vreme igračkih dana našao oči u oči na terenu sa svojim današnjim pulenom Osmanom Bukarijem, ne bi birao sredstva da ga obori na zemlju, po sopstvenom priznanju.

ПРОХУЈАЛО СА БУКАРИЈЕМ: Хитроноги офанзивац донео нову димензију у нападу Црвене звезде

FOTO: M. Vukadinović

Nogama, rukama, kako god... Navijači, heroja trijumfa nad Pjunikom (5:0), trostrukog strelca već porede sa Juseinom Boltom, brzim Gonzalesom, šale se kako je u sredu uveče na "Marakani" Jermenima sve prohujalo sa Bukarijem...

Oduševio je sve momak rođen 13. decembra 1998. u Akri. Posle 70 minuta fudbala u Evropi i četiri "domaćice", doživeo je da mu čitav stadion "Rajko Mitić" skandira ime i gromoglasno aplaudira po izlasku sa terena. Recipročna zahvalnica navijačkoj armiji upućena je i od Bukarija, vidno oduševljenog i zadovoljnog posle blistave večeri.

- Bila je sjajna utakmica. Bili smo spremni za nju, borili se od početka do kraja i srećan sam zbog ekipe što smo ostvarili trijumf. I zbog sebe, naravno, nije mala stvar postići tri gola na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona. Prelepa je bila atmosfera, osećam se sjajno kada igram pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na aplauzima i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo. Ali znao sam sve o Zvezdinim navijačima i pre dolaska u klub, uvek su ovakvi - poručio je Osman nakon meča, i otkrio da je odmalena demonstrirao turbo ubrzanje.

"DELIJE, VOLIM I JA VAS!" Osman Bukari, junak velikog trijumfa Zvezde nad Pjunikom, otkrio kako to da je toliko brz

- Bio sam trkač pre nego što sam se odlučio za fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim. Životna, ali i fudbalska priča brzanjca iz Gane počinje u rodnoj Akri, gde su ga brzo zapazili skauti Andrelehta i doveli ga u Evropu sa 20 godina.

U Belgiji nije dobio pravu šansu, pa ga je put odveo u slovački Trencin, gde je eskplodirao. Za dve sezone je upisao 16 golova i 25 asistencija. Takav učinak nije prošao neopaženo u Gentu, koji je za milion evra doveo asa iz Gane i odmah mu dao šansu. Tu se Bukari dobro pokazao, zabeležio je šest pogodaka i sedam asistencija, igrao i protiv Zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope, a oni sa boljim pamćenjem će se prisetiti i zicera koji mu je odbranio Milan Borjan.

Ipak, "indijanci" nisu hteli da ga zadrže, prošle sezone poslat je na kaljenje u Nant, gde isto nije dobio pravu šansu. Početkom leta, skauting služba Crvene zvezde predvođena Markom Marinom očigledno je videla nešto u Bukariju, sa dva miliona evra ga učinila petim najskupljim pojačanjem u istoriji kluba.

Za 70 minuta fudbala, Bukari se sam isplatio budući da je gotovo sigurno osigurao crveno-belima mesto u Ligi Evrope i finansijski benefit od oko 11 miliona evra koji donosi drugo po jačini UEFA takmičenje.

Dobila je Zvezda dovođenjem Bukarija novu napadačku dimenziju, zaboravljenu još od vremena kada je Nemanja Radonjić špartao desnom stranom terena. Brzina i probojnost koju je demonstrirao, imperativ je za najviši nivo evropskog fudbala, kojem crveno-beli streme. S obzirom na to da je Pjunik skoro pa i arhiviran, mogu u stručnom štabu polako i da se okrenu spremanju dvomeča sa Makabi Haifom, koji je takođe bio ubedljiv u prvom meču sa Apolonom (4:0). Za prolazak prvaka Izraela i pečatiranje mesta u Ligi šampiona ovakav Bukari će im biti neophodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju