PODATAK ZA NEVERICU: Pogledajte koliko je brzo zapravo trčao Bukari (VIDEO)

Novosti online

04. 08. 2022. u 11:16

OSMAN Bukari je za kratko vreme pokazao navijačima Crvene zvezde zbog čega će ga voleti.

ПОДАТАК ЗА НЕВЕРИЦУ: Погледајте колико је брзо заправо трчао Букари (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda savladala je Pjunik rezultatom 5:0, praktično obezbedivši prolaz u narednu rundu takmičenja, osim ukoliko u revanšu ne vidimo neko veliko iznenađenje.

Jedan od najboljih igrača bio je upravo Bukari, postigao je tri pogotka, dodao jednu asistenciju, dok mu je jedan gol poništen. Novajlija se na stadionu Rajko Mitić igrao, a njegov prvi gol dugo će se prepričavati.

Istrčao je sprint sa svoje polovine, protivnika ostavio daleko iza sebe, potom obišao i golmana i postigao gol. Koliko je zapravo brzo trčao?

Ukoliko se tu doda malo matematike, Bukari je pretrčao 43,8 metara (svaka travnata linija duga je 6,11 metara, dok je ukupna dužina terena 110 metara), krilu Zvezde je za taj sprint trebalo 5,25 sekundi.

Dolazi se do podatka da je trčao impresivnom brzinom od 30 kilometara na sat.

Zanimljivo je da Bukari ipak nije među najbržim igračima današnjice. Alfonso Dejvis je dostigao brzinu od 36,5 kilometara na čas, a po nezvaničnim podacima, 10 fudbalera na svetu može da istrči sprint brzinom od 35 kilometara na čas ili brže.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)