ZVEZDA ZARAĐUJE MILIONE: Plasman u Ligu šampiona donosi ogromnu dobit, a crveno-beli su napravili ogroman iskorak ka tome!

Đ. S.

03. 08. 2022. u 22:49

MESTO u grupnoj fazi Lige šampiona za klubove koji nisu iz platežno najmoćnijih prvenstava nije samo stvar prestiža, već i ozbiljnog finansijskog benefita, koji umnogome olakšava poslovanje. Ta činjenica, može se primeniti i na Crvenu zvezdu, koja je počela put ka eliti okršajem sa Pjunikom u trećem kolu kvalifikacija. I počela ga je sjajno, pobedom od 5:0.

ЗВЕЗДА ЗАРАЂУЈЕ МИЛИОНЕ: Пласман у Лигу шампиона доноси огромну добит, а црвено-бели су направили огроман искорак ка томе!

FOTO: M. Vukadinović

Ukoliko izabranici Dejana Stankovića preskoče Jermene, kao što se čini da hoće, a potom i Makabi Haifu ili Apolon, koji su predviđeni rivali u plej-ofu, šampiona Srbije očekuje instant prihod od 15,64 miliona evra, koliko UEFA daje za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Takođe, u zavnisnosti od ostalih kandidata, tu su i deonice na osnovu desetogodišnjeg plasmana na rang-listi evropske kuće fudbala. Na sve to dolazi i novac od TV prava, ulaznica... Ukoliko bi Zvezda prošla u LŠ i bila rangirana najniže od 32 učesnika u grupnoj fazi, dobiće sigurno još 1,137 miliona evra. Uz to, pobeda u grupi najboljeg klupskog takmičenja na svetu donosi 2,8 miliona evra, dok je remi vrednovan sa 930.000.

Sa druge strane, u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za LŠ, Zvezda se seli u Ligu Evrope. Da li u plej-of ili direktno u grupe, zavisilo bi od stepenika eventualnog neuspeha.

Dakle, ako ne prođe Pjunik, što je malo verovatno posle večerašnjih 5:09, ide u četvrto kolo, dok plasman u plej-of za elitu vodi direktno u LE. Tu je direktna zarada manja - 3,63 miliona, uz deonice koje važe i za LŠ. Trijumf na meču se plaća 630.000 evra, nerešno 230. S tim da je Zvezda u LE daleko konkurentnija nego u višem razredu, pa je tako lane osvojila 11 bodova (tri pobede, dva remija i poraz) što joj je donelo 2,310 miliona, uz prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala.

Ta dva segmenta kombinovano su donela još 2,3 miliona, pa je celokupan Zvezdin prihod prošle sezone bio 10,088 miliona evra. Ako u najlošijoj varijanti Zvezda završi u Ligi konferencija, benefit se ne razlikuje mnogo od LE. Direktan plasman donosi 2,9 miliona evra, pobeda 500.000, a remi 166.  

Bonus video: KUPIO "DELIJE" ZA CEO ŽIVOT: Kad cela Marakana klične novom ljubimcu navijača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!