AKO PROĐE PJUNIK Zvezdu čeka srpska kolonija ili bivši igrač

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 08. 2022. u 12:30

FUDBALERI Crvene zvezde će se u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa Pjunikom, a u slučaju prolaska dalje odmeriće snage sa boljim iz dvomeča Makabi Haifa (Izrael) - Apolon Limasol (Kipar).

АКО ПРОЂЕ ПЈУНИК Звезду чека српска колонија или бивши играч

Foto: M. Vukadinović

Na žrebu je danas odlučeno da Crvena zvezda igra u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Apolona ili Makabija iz Haife, ukoliko pre toga izbaci Pjunik. Imate priliku da upoznate moguće protivnike crveno-belih.

Fudbaleri Apolona šampioni su Kipra, a u timu imaju srpsku koloniju. Sa gola ih predvodi odlični golman Aleksandar Jovanović, koji je jedan od najzaslužniji za titulu tima prethodne sezone.

Pored Aleksandra Jovanovića, u timu je i Đorđe Đenić, kao i Vukašin Jovanović, a tim koji sa klupe predvodi Aleksander Zorniger ima pravu legiju stranaca.

Pet Francuza, Norvežanin, jedan Bugarin, Gruzin i Izraelac čine okosnicu tima uz nekoliko Grka. Prethodne sezone za tim sa Kipra nastupao je i Saša Marković.

Najvredniji igrači Apolona su napadač Ervan Onganda, školovan u Pari Sen Žermenu za čiji prvi tim je odigrao 11 utakmica i krilo Joanis Pitas koj se procenjuju na po milion evra.

Crvena zvezda i Apolon igrali su prijateljske mečeve 2018. i 2019.  godine, u Beogradu je slavio srpski tim 1:0, dok je na Kipru bilo 1:1.

Ni Makabi Haifa nije tim bez srpskih predstavnika, u napadu tim raspolaže sa tri Izraelca, a Mavis Čibota dobro je poznat igračima Zvezde, nastupao je u Ludogorecu. Makabi u svojim redovima ima Bogdana Planića koji je nosio dres crveno-belih.

Najvredniji igrač po 'Transfermarktu' je napadač iz Haitija, Francdi Pjero. On vredi 1.800.000 evra i bio je strelac dva gola u Atini.

U slučaju da crveno-belima dopadne Makabi u plej-ofu, biće to prvi susret ovih timova. Izraelski tim igrao je u Ligi Evrope protiv Partizana, slavio je Makabi 1:0 davne 2006. godine.

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL DRMA HOLANDIJU: Velikan izbačen iz prve lige