NIJE OVO NI SANJAO: Dušan Tadić i početak sezone koji se pretvorio u noćnu moru

Novosti online

30. 07. 2022. u 22:15

DUŠAN Tadić je početak nove klupske sezone, u koju je ušao kao kapiten Ajaksa, sigurno zamišljao drugačije nego što je to bio slučaj ove subote.

НИЈЕ ОВО НИ САЊАО: Душан Тадић и почетак сезоне који се претворио у ноћну мору

Twitter / AFC Ajax

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, a i amsterdamskih "kopljanika", vodio je svoju ekipu protiv velikog rivala, PSV-a, u Superkupu Holandije, a doživeo prilično težak poraz - 3:5.

Isprva je sve delovalo odlično i po Tadića i po Ajaks, koji je poveo golom Bergvijna u 15. minutu i prilično dobro igrao, ali...

Već do kraja poluvremena (u kome su "sevale varnice" u nekoliko navrata, a jednom se i Srbin našao u velikom metežu) PSV je preokrenuo rezultat.

Pogoci Tila u 32. i 45. minutu najvili su kakav bi mogao da bude i konačan ishod ovog duela, što nije sprečilo ni izjednačenje Entonija devet minuta po povratku ekipa iz svlačionica.

Jer, najpre gol Gakpoa u 65, pa treći Tilov, u 69. minutu, doneli su dva razlike ekipi iz Ajndhovena, koja je samo na kratko bila uzdmrana kada Kudus smanjio na 3:4 u 72.

Naime, Ajaksov novajlija iz Rendžersa, Kelvin Basi, nedugo po ulasku u igru dobio je direktan crveni karton, pa je poslednjih 14 minuta Tadićeva ekipa igrala s desetoricom. Najveći rival je taj poklon iskoristio da postigne još jedan gol, a strelac je bio Simons u sudijskoj nadoknadi vremena.

Na sve to, igra "kopljanika" se prilično raspala, pa su se navijači pred kraj meča pitali da li je to Dušan Tadić i zvanično prešao u odbranu, jer su ga upravo na takvim pozicijama viđali u završnici utakmice.

Na kraju je srpski as dobio i žuti karton, u osmom minutu sudijske nadoknade vremena, jer je previše burno reagovao na jednu odluku arbitra, što mu ovaj nije oprostio.

Bilo kako bilo, ovo je ipak samo jedan meč, pa ma koliko pet primljenih golova od najvećeg rivala umelo da boli, nema sumnje da će i Ajaks, i Tadić, i pored činjenice da su ostali bez nekoliko važnih šrafova (uključujući i trenera, koji je preuzeo Mančester junajted) baciti sve karte na traženje rešenja kako bi se vratili na šampionske staze.

BONUS VIDEO: Kad su navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024