JUGOSLOVENSKI FUDBAL JE U NOKDAUNU: Čak 11 predstavnika bivše zemlje je završilo učešće u Evropi

Novosti online

29. 07. 2022. u 09:17

ČAK 11 fudbalskih klubova sa prostora bivše Jugoslavije ispalo je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

ЈУГОСЛОВЕНСКИ ФУДБАЛ ЈЕ У НОКДАУНУ: Чак 11 представника бивше земље је завршило учешће у Европи

FOTO: FK Radnički Niš

Naš predstavnik Radnički iz Niša triput je vodio, ali je ostao bez trećeg kola kvalifikacija jer je posle 2:2 na Malti, odigrao sa Gzirom 3:3 na svom terenu posle produžetaka (1:1, 2:2), a zatim je vrlo buran meč na "Čairu" odlučen jedanaestercima - 1:3 u korist gostiju.


Čukarički je prošao dalje savladavši Rasing Luksemburg, a Crvena zvezda i Partizan tek počinju takmičenje u Evropi.

Mostarski Velež šokirao je navijače ispadanjem od malteškog Hamruna koji je s dva puta po 1:0 pobedio BiH predstavnika. Ispala je i Tuzla Siti, ali je taj klub svakako bio veliki autsajder protiv holandskog AZ-a. Zrinjski je jedini klub iz Bosne koji je ostao u Evropi.


Slovenci su doživeli pravi debakl jer su im ispala tri predstavnika. Olimpija (od rumunskog Sepsija), Koper (od Vaduca iz Lihtenštajna) i Mura (od irskog Sent Patrika). Maribor je jedini preostali slovenački klub u evropskim takmičenjima, koji će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.
 

Najneočekivaniji je poraz Osijeka koji je na svom terenu izgubio 0:2 i ispao od kazahstanskog Kizilžara, 12.  ekipe kazahstanskog prvenstva. Takođe, od hrvatskih klubova ispala je i Rijeka, ali od švedskog Đurgardena koji je u Hrvatskoj slavio sa 2:1, a u revanšu pred svojim navijačima sa 2:0. U Ligi konferencija njih će sada predstavljati samo Hajduk, a zagrebački Dinamo će igrati treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Brejdablik sa Islanda izbacio je crnogorsku Budućnost, a Sutjeska iz Nikšića ispala je od KI-ja, kluba s Farskih ostrva, pa su svi crnogorski klubovi završili sa Evropom.


Makedonija GP očekivano je izgubila od CSKA iz Sofije, ali Makedonci i dalje imaju dva predstavnika u takmičenjima na "starom kontinentu" - Škupi u Ligi Evrope i Škendiju u Ligi konferencija.


BONUS VIDEO: Euforija na Čairu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju