FUDBALSKA "BOMBA": Kristijano Ronaldo pravi šok-zaokret i odlazi u skroz neočekivani, a moćni klub?

Novosti online

04. 07. 2022. u 15:56

KRISTIJANO Ronaldo je pred transferom koji bi mnoge ljubitelje fudbala mogao da iznenadi.

ФУДБАЛСКА БОМБА: Кристијано Роналдо прави шок-заокрет и одлази у скроз неочекивани, а моћни клуб?

Tanjug/AP

Aktuelni igrač Mančester junajteda je, podsetimo, minule sedmice obavestio upravu kluba s "Old Traforda" da bi on, prosto, da ide negde drugde.


U ponedeljak se nije pojavio na pripremama, što su u Junajtedu objasnili rečima da se to "dogodilo uz 'zeleno svetlo' uprave", i to jer je Portugalac imao neke 'važne porodične stvari' da obavi.


Pisalo se u prethodna 2-3 dana da bi mogao da se vrati u Italiju, gde je prethodno igrao za Juventus, a sada su mediji sa Apenina spominjali malo Romu, a malo više Napoli, ali... 

Ugledni američki sportski portal "Atletik", koji ima fantastičnu mrežu engleskih novinara, kojima je posao upravo da prate tamošnji fudbal, javlja da bi Kristijano Ronaldo mogao da pređe u - Čelsi.

Prema pisanju "Atletika", novi suvlasnik Čelsija, američki bogataš Tod Boli već je održao sastanak s Ronaldovim predstavnikom Žoržom Mendešom, a jedna od tema je, naravno, bila upravo eventualni Kristijanov transfer iz mančesterskog u londonski klub.

Kristijano Ronaldo / Tanjug/AP

Iako je sam Junajted, bar prema onome što javljaju britanski mediji, "potpuno posvećen tome da Kristijano Ronaldo ostane do kraja ugovora u klubu", odnosno još jednu punu sezonu, postoje dva problema da ta želja bude ostvarena "uz med i mleko".

Prvi je sama želja velikog asa da što pre ode u drugi klub, a držati nezadovoljnu zvezdu u ekipi je potpuno kontraproduktivno, dok će s druge strane biti i eventualna Čelsijeva zvanična ponuda za kupovinu Ronalda.

Ona bi mogla da izazove i finansijski pritisak na upravu Mančester junajteda, koja će se naći između nakovnja (Portugalčeve nezainteresovanosti da ostane) i čekića (činjenice da ništa na njegovom odlasku neće moći da se zaradi na leto 2023. godine). 

Tomas Tuhel, trener Čelsija / Foto: Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Sve ovo navodi "Atletik" da sumira svoju današnju ekskluzivu konstatacijom da ništa još nije rešeno, da mnogo toga zavisi i od samog trenera Čelsija Tomasa Tuhela (koji je u više navrata hvalio Ronalda "na sav glas"), ali pre svega - od odgovora Junajteda na eventualan poziv velikog premijerligaškog rivala.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta