STANKOVIĆ PREZADOVOLJAN POSLE PRVOG TEST MEČA: "Za početak fenomenalno, čestitke Živkoviću za golove"

Zoran Ćorović

25. 06. 2022. u 20:24

UGLAVNOM su prve pripremne utakmice spore i teške, kao noge fudbalera. Međutim, Zvezdina premijera protiv ekipe Bravo bila je puna pozitivnih utiska i lepa za gledanje.

СТАНКОВИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН ПОСЛЕ ПРВОГ ТЕСТ МЕЧА: За почетак феноменално, честитке Живковићу за голове

FOTO: FK Crvena zvezda

Naravno, rival je daleko od renomea i snage crveno-belih da bi se pravile dublje procene, ali nije ni tako naivan, pošto se radi o finalisti Kupa Slovenije i ekipi koja je u tamošnjem šampionatu primila najmanje golova.


Pobedu od 2:1 timu Dejana Stankovića doneo je lepim golovima Rišairo Živković, a trener Crvene zvezde može da bude zadovoljan i odličnim debijem novajlije Kangve, koji je u drugom poluvremenu dominirao na sredini terena. Mladi Mustafa je u prvih 45 minuta često pravio višak po desnoj strani, Veljko Nikolić je uspešno odigrao prvi meč posle duge pauze. Pečat brzoj i zreloj igri davale su vedete Katai, Ivanić, Dragović, pa Stanković nije mogao da bude škrt sa komplimentima.

- Utisci su fenomenalni i ovo je pokazatelj da momci rade i da se ponašaju dobro. Za prvu kontrolnu utakmicu posle sedam dana, rekao bih da sam prezadovoljan. Videlo se i da je umor prisutan, ali to je normalno i ne bih da se ponavljam kao svi treneri. Kad igraš za Zvezdu, onda i na prijateljskim utakmicama treba da ostaviš jak i dobar utisak. Neko je odigrao 45, neko 60, neko 30, ali ćemo nadoknaditi minute za sve. Imamo još tri dobre kontrolne utakmice, nastavljamo u istom ritmu. Da se malo odmorimo i da nastavimo sa dobrim radom - istakao je Stanković.

Zvezdin trener bio je raspložen i za pojedinačne pohvale.

- Drago mi je zbog igrača koji su se vratili poput Velje Nikolića koji je pauzirao šest meseci. Vidi se da mu nedostaju utakmice, ali kvalitet je tu. Sanogo na štoperu je bila čista adaptacija. Mnogo nam je dao otkad je tu, sposoban je da rešava dosta situacija ispred odbrane. Adaptacije su bile i uloge Gobeljića i Pičinija, ali bez obzira na to protok lopte je bio dobar.

Vezista iz Zambije Kings Kangva počeo je ekspresno da se nameće.

- To je momak koji može da pokrije dosta pozicija, pokriva dosta kvadratnih metara na terenu. Krasi ga intenzitet, igra i levom i desnom nogom i pravo je pojačanje za Crvenu zvezdu - hvali novajliju Stanković, dok će drugo letnje pojačanje, Osman Bukari, dobiti priliku da se predstavi verovatno u narednom meču sa Koprom.

Za kraj, bio je red i da se posebno istakne dugo čekani blesakRišaira Živkovića. Holanđanin srpskog porekla prošle sezone bio je skroz u drugom planu, izgleda je rešio da pokaže kako nije zaboravio da igra fudbal.

- Što se Žileta tiče, zaslužuje sve čestitke. Dva gola, prvi baš lep, drugi iz lepe akcije. Ako je to on, dobro je za nas - konstatovao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a