"DOŠAO SAM PO TROFEJE" Rikardo pomogao Andradeu da donese odluku o dolasku u Partizan

M. BLAŽIĆ

24. 06. 2022. u 20:36

DO pre nekoliko godina, Zelenortska Ostrva su za navijače predstavljala samo egzotiku, o čijem fudbalu su ponešto znali samo oni "najzagriženiji".

ДОШАО САМ ПО ТРОФЕЈЕ Рикардо помогао Андрадеу да донесе одлуку о доласку у Партизан

FOTO: FK Partizan

Od izveštača "Novosti" iz Ptuja

Sada posle sjajnih partija Rikarda Gomeša i u prvom i drugom mandatu, te angažovanja njegovog zemljaka Patrika Andradea, upravo se od Afrikanaca iz ove ostrvske zemlje očekuje da guraju "valjak" ka ostvarenju najviših ciljeva.


Iskusni 29-godišnji vezista je na predstavljanju u bazi crno-belih na pripremama u Sloveniji otkrio da u novu sredinu stiže potkovan dobrim predznanjem, vezanim za ono što se od njega očekuje.

- Želim da se zahvalim svima i novim saigračima, koji su moj prvi utisak učinili veoma dobrim. Odlična je atmosfera i dobar je način da uđem u grupu. Prva stvar koja me je privukla je to što je Partizan veliki klub. Drugo, sjajni su navijači, i to su glavni razlozi što sam ovde - pojasnio je Andrade u uvodu svog prvog obraćanja javnosti u novoj sredini. I bez Andradeove potvrde bilo je jasno da je odluka lakše formirana uz konsultacije sa Rikardom Gomešom.

- Pričao sam sa njim i on je bio razlog da odlučim da dođem ovde. Govorio mi je o atmosferi, o ljudima ovde i učinio je moju odluku lakom. Imao sam drugih ponuda, ali onog momenta kada sam saznao da mePartizan želi, doneo sam odluku i pričao sa Rikardom. Brzo sam se dogovorio sa agentom, i to je to. Ambicije kluba su svake sezone iste, a vezni fudbaler tvrdi da se poprilično dobro upoznao sa očekivanjima.

- Došao sam da pomognem Partizanu da osvoji trofeje i mislim da svizajedno možemo da učinimo da se na kraju sezone radujemo ispunjenju ciljeva.

Andrade je u Partizan stigao posle dve godine provedene u Karabagu, prethodno je isto toliko proveo u bugarskom klubu Černo more, a najveći deo karijere je gradio u Portugaliji. Desetak dana kašnjenja u odnosu na saigrače ne bi trebalo da predstavlja veliki problem, pa će ga pristalice crno-belih videti na delu već u nekoj od pripremnih utakmica.

- Spreman sam, ali moram da se uklopim u grupu i da upoznam sve u timu. Iz dana u dan će biti sve bolje i uskoro ću biti spreman - zaključio je Andrade i dodao da je broj sedam na dresu izabrao jer mu donosi sreću. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!