"BIĆU ZVEZDIN KRALJ": Crveno-beli predstavili Kangvu

Novosti online

20. 06. 2022. u 13:57

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas u Beogradu veznog igrača Kingsa Kangvu, svoje prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Ovaj 23-godišnji fudbaler je u Zvezdu stigao iz Arsenala iz Tule gde je proveo prethodne tri godine.

БИЋУ ЗВЕЗДИН КРАЉ: Црвено-бели представили Кангву

Foto: FK Crvena zvezda

On stiže kao slobodan igrač iz Arsenala iz Tule.

- Neću mnogo govoriti ovde, jer ću sve ono što imam da kažem pokazati i reći na terenu. Bio sam veoma uzbuđen i srećan kada je došlo do dogovora. I dalje sam veoma uzbuđen. Radujem se svemu onome što me očekuje već sada kada se budem priključio ekipi - rekao je Kangva na predstavljanju na stadionu "Rajko Mitić".

- Kao što sam već rekao, ne bih govorio o sebi kao fudbaleru, jer ću sve što imam pokazati na terenu. S obzirom na to da sam došao u Crvenu zvezdu, to govori da imam određene kvalitete - dodao je on.

Kangva je pomenuo i nekadašnjeg trenera Zvezde Miodraga Božovića, sa kojim je imao priliku da sarađuje, ali i nekadašnje fudbalere crveno-belih sa kojima je igrao.

- Miodrag Božović je fantastičan trener i imali smo odličnu saradnju. Imali smo neke zajedničke ciljeve, ali ih u Tuli ipak nismo zajedno ostvarili. Razgovarao sam sa njim pred dolazak u Crvenu zvezdu, a pričao sam i sa mojim prijateljima Goranom Čaušićem i Đorđem Despotovićem - rekao je Kangva.

Reprezentativac Zambije je kroz osmeh rekao da bi voleo da postane kralj Crvene zvezde.

- Da, u imenu imam reč 'kralj' i definitivno bih voleo da postanem kralj Crvene zvezde - naveo je on.

Kangva je pomenuo i da poznaje Kangu i istakao da veruje da će zajedno napredovati.

- Poznajem Kangu i moram da kažem da mi je izuzetno drago što ćemo raditi zajedno, a siguran sam da ćemo i napredovati. To je ono što je najbitnije, a verujem da ćemo i ostvariti dobre rezultate", rekao je on.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela je istakao da je cilj kluba da u ovom prelaznom roku "podmladi i ubrza" ekipu.

- Kangva je jedan od igrača koji će doprineti da naša ekipa u narednom periodu izgleda drugačije, modernije, potentnije - rekao je Mrkela.

- Radi se o brzom igraču, koji dobro kontroliše loptu. Veoma je pokretljiv i dinamičan i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića i da ćemo sa njim dobiti ono što smo tražili - dodao je on.

Mrkela je za sutra najavio i promociju novog igrača.

- Što se tiče desnog krila, verujem da će već sutra biti nova promocija. Dolazi nam Osman Bukari. On će danas biti u Beogradu i sutra će biti predstavljen - rekao je sportski direktor Zvezde.

- Što se tiče napadača, tu ne žurimo. Bilo nam je bitno da dovedemo igrača na poziciji 'osmice' i na poziciji desnog krila. Sve drugo imamo pokriveno i sve drugo ćemo raditi polako - zaključio je Mrkela.

Kangva je rođen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu Hepi Hartsu, posle čega je prešao u Hapoel Ber Ševu.

Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega je usledio transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine.

On je u Arsenalu iz Tule na 54 utakmice postigao šest pogodaka.

Standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao jedan gol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju