DUŠAN VLAHOVIĆ ĆE UČITI OD NOVAKA: Kralj "belog sporta" je inspiracija srpskom golgeteru

V.M.P.

14. 06. 2022. u 09:30 >> 09:30

ZVEZDA Juventusa Dušan Vlahović nazvao je Novaka Đokovića "velikim šampionom" i u superlativu govorio o svom sunarodniku.

ДУШАН ВЛАХОВИЋ ЋЕ УЧИТИ ОД НОВАКА: Краљ белог спорта је инспирација српском голгетеру

Foto: FSS

Naš fudbalski reprezentativac uživa veliku popularnost na "čizmi", kao i u Srbiji i želeo bi da nauči nešto od 20-strukog grend slem šampiona.

- On je iz Srbije i definitivno je broj jedan, tako da sam mu se uvek divio. On je veliki šampion. Želim da saznam više o tome kako je uradio određene stvari. On je tako dobro vlada svojom mentalnom snagom, Neverovatno je kako se nosi sa određenim problemima i kako može da odigra sedam mečeva zaredom i da savlada isto toliko prepreka na putu ka grend slemu.

Golgeter "stare dame" iz Torina ima nešto zajedničko sa Đokovićem, a to je ta glad u očima, samopouzdanje kojim odiše i to da uvek stremi ka jednoj stvari, svetskom vrhu.

– Kada verujete u sebe, kada ste sigurni, ništa drugo vas neće destabilizovati. Morate imati ovu vrstu mentalne snage. A takođe kada nešto krene naopako, to će vam sigurno pomoći da se suočite sa problemima. Nisam baš obučen da to imam. Mislim da je to nešto što dolazi sa tvojim karakterom, što je zaista deo tebe.

Foto arhiva VN

"Srpski pastuv" sa naslovnih strana u Italiji mnogo puta je dokazao da najbolji fudbal igra onda kada je pritisak najveći.

– Volim pritisak i velika očekivanja, jer volim vrstu adrenalina koji te obuzima. Nikada nisam previše patio od pritiska. Možda kada sam bio mlađi, ali ne sada i za 10 godina ću se verovatno osećati još bolje zbog toga. Zaista me nije previše briga kada ljudi govore o pritisku.

BONUS VIDEO: Ko su najplaćeniji teniseri sveta?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna