JIRGEN KLOP ODUSTAO OD SVOJIH IDEALA: Govorio je da nikad neće uraditi ovako nešto, a sada daje sto miliona za jednog igrača

Tanjug

12. 06. 2022. u 12:20

DOSADAŠNjI fudbaler Benfike Darvin Nunjez potpisaće šestogodišnji ugovor sa Liverpulom, a engleski klub bi za transfer urugvajskog reprezentativca mogao da izdvoji čak 100 miliona evra, prenose britanski mediji.

ЈИРГЕН КЛОП ОДУСТАО ОД СВОЈИХ ИДЕАЛА: Говорио је да никад неће урадити овако нешто, а сада даје сто милиона за једног играча

Jirgen Klop foto: EPA

Liverpul će za 23. godišnjeg Nunjeza platiti obeštećenje Benfici 80 miliona evra, a kroz bonuse u narednih šest godina portugalski klub bi ukupno mogao da dobije još 20 miliona evra.


"Skaj sport" navodi da će Urugvajac tokom dana stići u Liverpul na lekarske preglede, a u ponedeljak bi trebalo da potpiše ugovor sa ekipom sa "Enfilda".

Britanski mediji tvrde da je menadžer Liverpula Jirgen Klop odustao od svojih ideala, pošto je ranije tvrdio da ne želi da daje previše novca za jednog fudbalera.

- Ako kupite jednog fudbalera za 100 miliona i on se povredi, sav taj novac je propao. Kad fudbal počne da se vrti samo oko takvih igrača i brojki, ja ću onda da se povučem. Drugi klubovi mogu da troše puno novca i da kupuju najbolje igrače na svetu, ali ja to želim da uradim drugačije. Svako može da osvoji trofej, ali postoji način na koji ja to želim da ostvarim - izjavio je Klop 2016. godine, kada je Mančester junajted platio Juventusu 105 miliona evra za Pola Pogbu.

Britanski mediji navode da je Klop od 2018. do danas potrošio oko 400 miliona evra na pojačanje igračkog kadra.

Nunjez bi u Liverpulu trebalo da zameni Sadija Manea koji je najavio da neće produžiti ugovor sa klubom. Portugalac će ovim transferom oboriti rekord kluba sa Mersisajda koji je do sada držao Holanđanin Virdžil van Dajk, za kog su "crveni" 2018. godine Sautemptonu platili 84.500.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije