UNIŠTIO MU ŽIVOT, A SAD GA HVALI: "Benzema zaslužuje Zlatnu loptu, nemam problem s tim"

Novosti online

08. 06. 2022. u 10:40

MATJE VALBUENA, nekadašnji francuski reprezentativac i žrtva ucene u kojoj je sudelovao Karim Benzema, smatra da njegov nekadašnji saigrač i zvezda Real Madrida, osuđen na godinu dana uslovnog zatvora i novčanu kaznu od 75.000 evra u Versaju zbog pokušaja ucene, zaslužuje da dobije Zlatnu loptu.

УНИШТИО МУ ЖИВОТ, А САД ГА ХВАЛИ: Бензема заслужује Златну лопту, немам проблем с тим

FOTO: Tanjug

Podsetimo, Benzema je, tvrdilo je tužilaštvo u postupku, nagovarao Valbuenu da plati ekipi ucenjivača kako bi njegov eksplicitni video-snimak ostao skriven od očiju javnosti. Radi se o slučaju starom sedam godina u kojem je napadač Real Madrida osumnjičen da je bio deo grupe koja je od Valbuene tražila 150.000 evra kako u javnost ne bi pustila snimke njegovog seksualnog odnosa sa nepoznatom osobom.

Istražitelji su tvrdili da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucenjivačima nakon što mu je prenosio zahteve pod kojima bi mogao sprečiti vlasnike videa da je puste u etar.

Valbuena, danas igrač Olimpijakosa, bio je udaljen iz reprezentacije nakon tog skandala. Ista je sudbina zadesila i Benzemu, ali za razliku od žrtve, on se kasnije vratio u nacionalni tim. Ipak, uprkos tome što mu je uništio život, Valbuena smatra da je Benzema danas najbolji fudbaler planete.

- Ne bih bio iskren kad bih rekao da Benzema ne zaslužuje Zlatnu loptu. Da, zaslužuje je. Kad govorimo o sportu, mogu biti objektivan i rado to priznajem. Nemam problema sa tim - rekao je ovaj vezni igrač.

 

Benzema je u 46 utakmica ove sezone postigao 44 gola i upisao 16 asistencija za "kraljeviće", koji su osvojili titulu šampiona Španije i Ligu šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji