ALEKSANDAR STANOJEVIĆ PRED DERBI: "Nije nam prijatno ni kad vidimo ko sudi i kako je izabrana ta ekipa arbitara"

Tanjug

25. 05. 2022. u 14:19

FINALE Kupa Srbije 2021/2022. u fudbalu, koje igraju Crvena zvezda i Partizan, na programu je u četvrtak od 18.00, na stadionu „Rajko Mitić“.

АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ДЕРБИ: Није нам пријатно ни кад видимо ко суди и како је изабрана та екипа арбитара

FOTO: FK Partizan

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da crno-belima eventualno osvajanje Kupa Srbije ne bi bila utešna nagrada.

- Srećni smo i ponosni što ćemo predstavljati naš klub u velikom spektaklu i biti u mogućnosti da osvojimo trofej. Derbi je uvek poseban. Kup Srbije sigurno nije odrada posla. Kup ne može da bude bilo kakva utešna nagrada niti da spasava sezonu. Kad se završi finale Kupa, analiziraćemo celu sezonu. Ja to tako gledam. Jedna utakmica za mene ne može ni da spase sezonu niti da bude loše po tom pitanju. Kad se sve završi, onda ćemo svi zajedno iskomentarisati kakva je bila sezona. Meni jedna utakmica ništa lično ne donosi. Odigrali smo 60 utakmica, da bi jednu utakmicu vezivali za celu sezonu. Čak ni ako osvojimo Kup ne možemo da kažemo dobro je, osvojili smo Kup - rekao je Stanojević uoči finala Kupa Srbije.

Finalni meč biće odigran u četvrtak od 18 sati na stadionu Crvene zvezde. Trener Partizana je istakao da ne očekuje taktička iznenađenja na ovom meču od protivničkog trenera.

- Ne možemo jedni druge iznenaditi. Možda nekim prekidom ili slično. Dobro se poznajemo, tu ne može biti iznenađenje, možda nekih taktičkih situacija, ali ništa veliko. Nismo vežbali penale. Do sada smo mnogo puta vežbali, imali smo i kup utakmica, pa sada nisam želeo da vežbamo. Imamo strategiju ako dođe do penala. Na sve smo spremni. Do sad su sve utakmice koje smo igrali bile izjednačene, može biti penala, ali ne mora da znači - rekao je strateg crno-belih.

On je naveo da još ne zna tim za duel sa Zvezdom.

- Imamo malo problema sa Rikardom, nije trenirao. Natho se vratio, odradio je trening sa ekipom, videćemo da li će biti spreman - rekao je Stanojević.

On se potom osvrnuo na činjenicu da Partizan nije dao gol na poslednja dva duela sa Crvenom zvezdom.

- Imali smo i dosta šansi, jednostavno nismo postigli golove koje smo morali da postignemo. Šanse koje smo morali da iskoristimo. Ali to nam ne stvara pritisak niti inat niti nešto slično. Mislim da su sve dosadašnje utakmice bile slične na ovaj ili onaj način. Nisu ni oni mnogo dali, osim prošli derbi koji su bili bolji. Mi smo prethodni bili bolji, ali nismo dali gol - naveo je strateg "parnog valjka".

On je odgovorio da očekuje kvalitetno suđenje u finalu Kupa Srbije. Ovaj meč će suditi Miloš Milanović.

- Nama je dobro sudio kad je bio glavni. Pričaju da je najtalentovaniji sudija. Ja mu s te strane dajem podršku da se pokaže, da napreduje, jer je perspektivan. Ne želim da mu stvaram pritisak. Ali ja sam iskusan i posle 5-10 minuta videću na koji način sudi. Svako može da pogreši, ali se vidi i kako ko sudi. Ovo je stvarno utakmica za uživanje. Nije nam prijatno ni kad vidimo ko sudi i kako je izabrana ta ekipa sudija. Videli ste i da je u VAR sobi sudija koji je sudio šest od sedam utakmica Zvezde. A drugi je sudija VAR-a, sudija koji nas je oštetio direktno u borbi za titulu. I kako da budem raspoložen? Ne tražim alibi niti vršim pritisak. Samo pričam činjenice. Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dele pravdu u finalu. Žao mi je što smo došli u tu situaciju. Da li je to normalno? - zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO: Koreografija "delija" sa barjacima pred meč Crvena zvezda - Voždovac

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna