SITI DRHTI DO KRAJA: Rasplet u Premijer ligi će biti prilično dramatičan

N. I.

17. 05. 2022. u 09:31

ZA svakakve fudbalske lige po Evropi ili svetu može slobodno da se kaže da su neizvesne do tačke ključanja. Za mnoge može da se kaže i da su "lige bez briga", ali Premijer liga Engleske tradicionalno drži nivo drame dostojan ubedljivo najbogatijeg i najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u poslednjoj deceniji. Ništa manje dramatično neće biti i ovog maja, pošto skoro mrtvu trku trče Mančester siti i Liverpul.

СИТИ ДРХТИ ДО КРАЈА: Расплет у Премијер лиги ће бити прилично драматичан

FOTO: AP

"Građani" su još jednu priliku za finale Lige šampiona i eventualno osvajanje najvećeg trofeja propustili nedavno u duelu sa Real Madridom, pa im je za utehu ostalo da u narednom kolu pobede Aston Vilu na svom stadionu i odbrane titulu prvaka Engleske. Bio bi to tek sedmi trofej šampiona za ovaj klub koji je donekle procvetao tek kada su velike arapske pare stigle u kasu.

Dakle, Mančester siti juri sedmu titulu prvaka, a za vratom mu je Liverpul koji se do sada čak 19 puta kitio najvažnijim trofejom na Ostrvu. Liverpul ima utakmicu manje u odnosu na "građane" i večeras od 20.45 gostuje kod Sautemptona. Istovremeno, "crveni" trenutno imaju i četiri boda manje od Sitija, pa je računica skoro jasna: ukoliko večeras u Sautemptonu bude makar i nerešeno, Mančester siti je praktično šampion, osim ako u poslednjem kolu ne izgubi od Aston Vile kod kuće, a Liverpul ne deklasira "vulvse" u nedelju sa sedam i više golova razlike, jer taman toliko je u zaostatku za liderom.

Međutim, navijači Liverpula se uzdaju samo u jednog čoveka. Iako Aston Vila kreće ka Mančesteru potpuno rasterećena rezultatskog imperativa, jer na tabeli ne može ni napred, a ni nazad, ipak jedan čovek bi mogao da bude "kamen spoticanja" za lidera. To je Stiven Džerard, trener ekipe iz Birmingema, igračka legenda Liverpula koji je od 2003. do 2015. godine bio kapiten "redsa". Nikada niko, od osnivanja Liverpula, od 1892. godine pa do danas nije duže nosio kapitensku traku oko ruke... Ako ovo ne olakša snove navijačima Liverpula bar do nedelje po podne, teško da će išta drugo.

Pep Gvardiola takođe ima svoje snove. Na primer, o tome, kako će pred bogatim arapskim gazdama da kaže u nedelju uveče: Spasli smo sezonu! O ovoj istoj sezoni će u Liverpulu moći da maštaju i posle 22. maja, jer šest dana kasnije igra se finale Lige šampiona u Parizu.

Manje drame u Italiji

U ENGLESKOJ je drama, a samo za nijansu je manja u Italiji. I tamo je ostalo da se odigra samo još poslednje kolo. Milan trenutno ima dva boda više od Intera i u nedelju u 18 gostuje Sasuolu. U isto vreme Inter dočekuje Sampdoriju. "Roso-nerima" je dovoljan bod na gostovanju ekipi koja je prebrinula sve brige oko opstanka u Seriji A.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri